Kalkūnu lietā sodītā ārste pārsūdz uzlikto sodu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kalkūnu lietā sodītā ārste no sociālā aprūpes centra pārsūdzējusi Veselības inspekcijas (VI) uzlikto naudas sodu, apstiprināja inspekcijas pārstāve Dagnija Būmane.

Pediatre uzskata, ka sodīta nepamatoti, sacīja inspekcijas pārstāve.

VI ārstei uzlika naudas sodu, taču pēc pārsūdzības viņas rīcība būs jāizvērtē atkārtoti. Mediķei pēc tam būs tiesības vērsties tiesā.

Jau ziņots, ka pēc 21 gadu vecā puiša invalīda novārgšanas «Kalkūnos» VI piemēroja naudas sodus divām ārstniecības personām no «Kalkūniem» un Daugavpils slimnīcas – 50 un simts latu apmērā.

VI vērtēja «Kalkūnu» sociālās aprūpes nodaļas un sociālās rehabilitācijas nodaļas darbību, kurā ietilpst arī iemītnieku medicīniskā aprūpe, kā arī Daugavpils reģionālās slimnīcas darbību, kur zēnam tika sniegta medicīniskā palīdzība.

Ekspertīzes laikā konstatēti organizatoriski trūkumi un nesaskaņotas darbības starp ārstniecības personām un sociālajiem darbiniekiem. VI nekonstatēja neprofesionālu vai nolaidīgu rīcību.

Puisis pēc ārstēšanās Daugavpils slimnīcā tika pārvests uz vienu no sociālās aprūpes centra «Rīga» filiālēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu