Dakāras rallijreida 7.posmā uzvar al Atija ar Hummer

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savu četrpadsmito uzvaru Dakāras rallijreida ātrumposmos sestdien, sacensību 7.posmā, izcīnīja Kataras pārstāvis Nasers al Atija ar Hummer.

Katarietis vakar bija neapturams un finišā amerikāni Robiju Gordonu, kurš arī brauc ar krietni pārbūvētu Hummer H3 automobili, apsteidza par 7 minūtēm un 30 sekundēm, savukārt kopvērtējuma līderi Stefanu Peterhanselu (Mini), kurš 7.posmā bija trešais ātrākais, al Atija apsteidza par 7 minūtēm un 53 sekundēm. Tas gan nenozīmē, ka ir būtiski palielinājušās pagājušā gada Dakāras rallijreida uzvarētāja izredzes sasniegumu šogad atkārtot - al Atija patlaban atrodas 6.pozīcijā kopvērtējumā un līderim zaudē nedaudz vairāk kā 42 minūtes.

Ceturtajā pozīcijā, 14 minūtes zaudējot uzvarētājam, 7.posma finišu sasniedza polis Kristofs Holovščičs (Mini), kurš patlaban ieņem otro vietu kopvērtējumā. Viņš Peterhanselam zaudē 11 minūtes un 22 sekundes un tikai par minūti 47 sekundēm apsteidz Gordonu.

Foto: Reuters/ScanPix

37. vietu vakardienas ātrumposmā izcīnīja RE Autoclub ekipāža Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs. Viņiem distances veikšanai bija nepieciešams par 2 stundām, 47 minūtēm un 38 sekundēm vairāk nekā al Atijam, taču joprojām tiek saglabāts ātrākās Latviju pārstāvošās ekipāžas gods un 28. vieta Dakāras kopvērtējumā.

Kā ziņots, RE Autoclub sagatavotā ekipāža Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors, kuri startēja ar Toyota Land Cruiser, no sacensībām ir izstājusies.

Par Team Latvia ekipāžu Māris Saukāns/Andris Dambis, kas startē ar elektrisko OSCar eO, viņus pavadošajiem Antonu Grigorovu/Aināru Princis (OSCar O3), kā arī RE Autoclub duetu Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins (Mitsubishi), informācijas Dakāras sacensību oficiālajā vietnē pagaidām nav. Sacensību garākajā, 419 kilometru, ātrumposmā Saukāns/Dambis izlēma neveikt pēdējos 36 kilometrus, lai nebūtu kāpās jābrauc tumsā. Tomēr tas neliegs Latvijas ekipāžai turpināt sacensības. Līdzīga iemesla dēļ finišu nesasniedza arī Grigorovs/Princis.

Kopvērtējumā pašlaik atrodas tikai 48 ekipāžas, bet ir zināms, ka visa Team Latvia komanda patlaban atrodas bivokā.

Foto: AP/ScanPix

Motociklu ieskaitē ātrākais sestdien bija pagājušā gada Dakāras rallijreida uzvarētājs Marks Koma no Spānijas. Zaudējot līderim 2 minūtes un 3 sekundes, otrajā vietā finišēja Sirils Desprē no Francijas, savukārt trešo vietu 7. posmā izcīnīja portugāļu sportists Paulo Gonkalvešs. Sacenību kopvērtējumā līderis pagaidām ir Desprē, taču viņam tikai 7 minūtes un 48 sekundes zaudē Koma. Trešo vietu pagaidām ieņem Portugāles pārstāvis Helders Rodrigezs, kurš no Desprē atpaliek 49 minūtes un 39 sekundes.

Kravas auto ieskaitē nepārspēts sestdien palika Žerārs de Rojs no Nīderlandes, viņam 3 minūtes un 59 sekundes zaudēja Čehijas pārstāvis Aless Loprē, bet trešo vietu ar 16 minūšu un 32 sekunžu deficītu izcīnīja krievs Aleksejs Karginovs.

Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā de Rojs, viņam 17 minūtes un 10 sekundes zaudē Loprē, bet trešajā vietā atrodas vēl viens holandietis Hanss Steisijs. Viņš no de Roja atpaliek 33 minūtes un 14 sekundes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu