Team Latvia laicīgi nebeidz trešo posmu pēc kārtas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Team Latvia» komandu pārstāvošajām ekipāžām ceturtdien nav izdevies pirms tumsas sasniegt finišu arī Dakāras rallijreida 11.posmā. Identisks liktenis Latvijas pārstāvjus piemeklēja arī divos iepriekšējos posmos.

301 kilometru garajā ātrumposmā elektriskais «OSCar eO», ko vada Māris Saukāns un Andris Dambis, pēc 160 nobrauktiem kilometriem satikās ar pavadošo smago automašīnu ar francūzi Žanu-Šarlu Morī, kā arī stūrmaņiem Žanu-Klodu Kakē no Beļģijas un Kasparu Dambi no Latvijas, turpmāko ceļu mērojot kopā, ziņo komandas mehāniķis Kaspars Dambis.

Kopā ar abām minētajām automašīnām atlikušo distances daļu veic arī otra «Team Latvia» vieglā automašīna ar krievu Antonu Grigorovu un latvieti Aināru Princi.

Komanda: galvenais finišēt pirms nākamā posma starta

Finišu, pēc oficiālajiem rezultātiem, laicīgi sasniegušas 60 ekipāžas. Paredzams, ka Latvijas sportisti saņems kārtējās soda stundas.

Tikmēr «RE Autoclub» sagatavotās «Mitsubishi» automašīnas ar krievu braucējiem desmitajā posmā atkal iekļuva labāko 30 vidū - Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins ierindojās 13.pozīcijā, bet Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs izcīnīja 26.vietu.

Foto: Reuters/ScanPix

11.posmā uzvarēja kopvērtējuma līderis 46 gadus vecais francūzis Stefans Peterhansels ar «Mini» automašīnu, kurš karjeras laikā sešas reizes uzvarējis motociklu klasē, bet trīs reizes vieglo automašīnu vidū. Viņš par trim minūtēm un 44 sekundēm apsteidza otrajā vietā finišējušo spāni Nani Romu ar «Mini» mašīnu, bet trešais bija portugālis Rikardu Leals duš Santušs («Mini»).

Peterhansels palielina pārsvaru. Desmitā uzvara arvien tuvāk

Kopvērtējumā pēc 11 posmiem līderpozīcijā nostiprinājās Peterhansels, kurš tagad par nepilnām 23 minūtēm apsteidz Romu. Trešajā vietā ar stundas un 11 minūšu deficītu atrodas Dienvidāfrikas pārstāvis Žiniels Deviljērs, bet uz ceturto vietu atkāpies amerikānis Bobijs Gordons («Hummer»), kuru 11.posmā piemeklēja tehniskas ķibeles.

Tikmēr Meļņikovs/Nikolajevs kopvērtējumā atrodas 20.pozīcijā, bet Kuzņecovs/Jelagins ieņem 36.vietu.

Motociklu klasē 11.posmā uzvaru svinēja francūzis Sirils Desprē (KTM), kurš par minūti un 39 sekundēm apsteidza spāni Herardu Farresu (KTM). Trešais bija Marks Koma no Spānijas (KTM).

Foto: Reuters/ScanPix

No motociklistiem ātrākais - Desprē

Līderpozīciju kopvērtējumā saglabāja Desprē, kurš pašreizējo čempionu Komu tagad apsteidz par divām minūtēm un 22 sekundēm.

Līdz ar «Team Latvia» ķibelēm smago automašīnu klasē finišu vēl nav sasniegusi «Team Latvia» pavadošā ekipāža Morī/Kakē un Kaspars Dambis.

Pārliecinošs kopvērtējuma līderis smago auto ieskaitē ir Žerards de Rojs no Nīderlandes - viņš par vairāk nekā 55 minūtēm apsteidz tautieti Hansu Steisiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu