Francijā aiztur kaitīgo krūšu implantu firmas dibinātāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas policija ceturtdienas rītā aizturēja krūšu implantu ražotājfirmas «Poly Implant Prothese» (PIP) dibinātāju Žanu Klodu Masu, kurš iesaistīts šo implantu radītu veselības problēmu starptautiskā skandālā, pavēstīja ziņu avots policijā.

Mass tika aizturēts sava kompanjona mājā un nogādāts policijas apcietinājumā.

Mass ir aizturēts saistībā ar izmeklēšanu, kas decembrī tika sākta Marseļā par PIP ražoto krūšu implantu radītām veselības problēmām. Viņam var tikt izvirzītas apsūdzības slepkavībā un netīšā ļaunuma nodarīšanā.

Francijas ārsti ir reģistrējuši 20 vēža gadījumus sievietēm, kurām ievietoti PIP implanti, tostarp 16 krūts vēža gadījumus. Tieša cēloņsakarība starp PIP implantiem un vēzi gan vēl nav konstatēta.

Tiek uzskatīts, ka PIP implanti ir ievietoti 400 līdz 500 tūkstošiem sieviešu visā pasaulē.

Mass Francijas dienvidos nodibināja firmu PIP, kas ražoja šos implantus. PIP 2010.gadā tika slēgta un tās produkcija aizliegta, jo firma bija izmantojusi nelicencētu silikona gēlu, kas izraisīja augstu tās implantu saplīšanas gadījumu īpatsvaru.

Mass ir apstiprinājis, ka šo implantu ražošanā izmantots nelicencēts silikona gēls, bet noliedz pieņēmumus par to radītu risku veselībai.

Francija, Vācija un Čehija ir ieteikušas šos implantus izņemt piesardzības apsvērumu dēļ, bet Lielbritānija paziņojusi, ka nesekos šim piemēram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu