Tiesā apstrīdēs aizliegumu rīkot leģionāru piemiņas pasākumu (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiklīdz Rīgas domes juristi izsniegs oficiālu dokumentu par aizliegumu rīkot pasākumus 16.martā, biedrība «Daugavas vanagi» vērsīsies tiesā, lai šo domes lēmumu apstrīdētu, pastāstīja «Daugavas vanagu» pārstāvis, Rīgas domes deputāts Jānis Atis Krūmiņš.

Krūmiņš norādīja, ka pērn tiesa domes lēmumu atcēla un 16.martā notika visi iecerētie pasākumi, kas noslēdzās bez ievērojamiem starpgadījumiem - neviens netika aizturēts vai apcietināts.

«Daugavas vanagi» vērsīsies tiesā, lai sakārtotu jautājuma juridisko pusi, taču, ja tiesa lems par aizlieguma atstāšanu spēkā, visticamāk, atkārtosies 2009.gada scenārijs - godinot leģionāru piemiņu, cilvēki tik un tā dosies pie Brīvības pieminekļa nolikt ziedus, taču visi pasākumi notiks juku jukām, sacīja Krūmiņš.

Kā ziņots, Rīgas domē šodien nolemts aizliegt visus 16.martā plānotos pasākumus latviešu leģionāru atcerei, lai izvairītos no iespējamām provokācijām un sabiedriskās drošības apdraudējuma.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu