Prostitūtu skandāla dēļ atlaiž trīs Obamas apsargus (8)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs ASV Slepenā dienesta darbinieki atstāj darbu dienestā saistībā ar izmeklēšanu par prostitūtu pakalpojumu izmantošanu viesnīcā neilgi pirms ASV prezidenta Baraka Obamas vizītes Kolumbijā, paziņoja dienests.

Viņi bija to 11 Slepenā dienesta aģentu un desmit ASV militārpersonu vidū, pret kurām sākta izmeklēšana par neprofesionālu rīcību Kolumbijas pilsētā Kartahenā pirms prezidenta ierašanās iz pagājušajā nedēļas nogalē notikušo Amerikas valstu samitu.

Izmeklēšana vēl tikai sākusies

«Lai gan Slepenā dienesta izmeklēšana aizdomās par tā darbinieku pārkāpumiem Kartahenā ir tikai sākusies un turpinās, trīs no iesaistītajām personām atvadīsies no darba dienestā,» teikts Slepenā dienesta direktora vietnieka Pola Moriseja paziņojumā.

Vienam no augsta ranga darbiniekiem tika atļauts doties pensijā, viens tika atcelts no amata, bet trešais atkāpās pats.

Pārējie astoņi Slepenā dienesta darbinieki uz izmeklēšanas laiku ir atstādināti no darba. Viņiem atņemta pielaide darbam ar slepenu informāciju un būs jāiziet melu detektora pārbaude par Kolumbijā notikušo.

Notikušais aizēno Obamas vizīti Kolumbijā

ASV armija veic atsevišķu izmeklēšanu par naktī uz pagājušo ceturtdienu notikušo incidentu, kas aizēnoja Obamas vizīti Kolumbijā un Amerikas valstu samitu.

Vietējā policijā paziņoja, ka ASV slepenie aģenti un militārpersonas aizveda vairākas prostitūtas uz viesnīcu, kur netālu vizītes laikā vajadzēja uzturēties arī Obamam. Avoti policijā norādīja, ka vismaz viens no Obamas drošības komandas pārstāvjiem, izmantojot savu dienesta nozīmi, pieprasīja viesnīcas darbiniekiem iedot viņam numuriņu, kur palikt ar sievieti.

Nesamaksāja prostitūtām

Skandāls izcēlās, kad aģenti nesamaksāja vienai no prostitūtām un viņa sūdzējās policijā, tādējādi iesaistot arī viesnīcas vadību.

Vairāki ASV parlamenta deputāti un frakcijas pieprasa izmeklēt iespējamus agrāk notikušus tamlīdzīgus incidentus ar Slepenā dienesta darbinieku līdzdalību.

Slepenais dienests tika izveidots 1865.gadā, lai cīnītos pret naudas viltošanu, bet tā loma tika paplašināta līdz ASV prezidenta apsargāšanai 1901.gadā pēc prezidenta Viljama Makinlija nogalināšanas, bet pēc ASV prezidenta Džona Kenedija brāļa, senatora un ģenerālprokurora Roberta Kenedija slepkavības 1986.gadā Slepenais dienests sāka gādāt arī par prezidenta amata kandidātu drošību. Dienests gādā arī par prezidenta ģimenes, augsta ranga valdības amatpersonu un Vašingtonas diplomātisko misiju pārstāvju drošību.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu