Policija atrod pusi no garnadžu nozagtajiem velosipēdiem (13)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policijai parasti izdodas atrast apmēram pusi no garnadžu nozagtajiem velosipēdiem, taču likumsargi aicina arī riteņbraucējus vairāk parūpēties par savu braucamo drošību.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis sacīja, ka pērn visa gada laikā ļaundari nozaguši apmēram 1500 velosipēdu un atrast izdevies apmēram pusi no tiem, bet pārējo divriteņu ceļi ir neizdibināti. «Vai nu izkomplektēti, aizceļo, vai pārdoti vēl kaut kur citur,» norādīja Ķuzis. Policija tendenci velozādzību skaitam pieaugt apzinās.

Ķuzis piebilda, ka bieži vien velobraucēji pietiekami nepadomā par sava pārvietošanās līdzekļa drošību un izvēlas nepiemērotas slēdzenes vai vispār nekur nepieslēdz ‒ ļoti liela daļa nozagto velosipēdu ir vienkārši aizstumti. «Nu nevar par pāris latiem nopirktu slēdzeni uzskatīt par pilnīgi drošu,» viņš teica.

«Jo nopietnāka slēdzene, jo ilgāk zaglim ir jādarbojas ar tās atslēgšanu, jo viņš ir bailīgāks to darīt,» atzina policijas priekšnieks un minēja, ka pozitīvi vērtējama ir Rīgas domes iniciatīva izvietot jaunas velonovietnes.

Būtiski ir padomāt par sava velosipēda drošību, to turot arī mājās, jo daudzi riteņi tiekot nozagti arī no balkoniem, kāpņu telpām, neaizslēgtām garāžām. «Es saprotu, dzīvoklīši daudziem no mums ir mazi, bet visādus variantus jau var atrast, pie griestiem esmu redzējis interesantus stiprinājumus, pie sienām,» novērojumos dalījās Ķuzis.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu