Deputāti grib apgrūtināt KNAB darbu partiju finanšu kontrolē (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šonedēļ vērsies Saeimā, lūdzot tomēr ņemt vērā biroja ieteikumus, pieņemot grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK) saistībā ar ieceri samazināt speciālu administratīvās atbildības noilgumu attiecībā uz administratīvajiem pārkāpumiem korupcijas novēršanas jomā, kā arī attiecībā uz politisko partiju finansēšanas ierobežojumu pārkāpumiem.

Kā šonedēļ preses konferencē pavēstīja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, Saeima, izskatot grozījumus LAPK 1.lasījumā, bija ņēmusi vērā KNAB ieteikumus, turpretim uz 2.lasījumu, biroja ieteikumi vispār nekur nefigurēja. Streļčenoks pauda bažas - ja likumprojekts tiks pieņemts, kā paredz 2.lasījuma redakcija, tiks būtiski apgrūtināts KNAB darbs partiju finanšu kontrolē.

Lai mēģinātu situāciju vērst par labu, KNAB šonedēļ vērsies Saeimas Saeimas Juridiskajā komisijā.

Jau ziņots, ka minētos grozījumus LAPK Saeima 2.lasījumā pieņēma 29.martā, bet līdz 19.aprīlim varēja iesniegt savus priekšlikumus 3.lasījumam.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu