Latviešu un krievu bērniem atvērs kopīgu 1.klasi (50)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskolā 1.septembrī eksperimentālā kārtā tiks atvērta 1.klase, kurā kopā mācīsies bērni gan no latviešu, gan krievu ģimenēm, šodien žurnālistiem pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskolā mācības notiek krievu valodā. 2011.gada septembrī tajā mācības sāka 364 skolēni.

«Mums ir cerības un plāni, ka pēc ilga laika bērni neatkarīgi no sarunvalodas ģimenē mācīsies kopā,» sacīja Ušakovs.

Pilotprojekta gaitā paredzēts, ka daļu mācību priekšmetu latviešu bērni mācīsies pēc ierastās programmas, bet krievu bērni - pēc mazākumtautību programmas, tomēr daži priekšmeti visiem bērniem notiks kopīgi.

Apzināti izvēlēta sporta skola

Ušakovs norādīja, ka šim eksperimentam apzināti izvēlēta sporta skola. Žoltoka vidusskolā bērni mācās spēlēt hokeju, un sports ir starpetnisks pasākums, kas saliedē neatkarīgi no valodas un tautības

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta speciālisti šo projektu izstrādājuši sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju. Atkarībā no pieprasījuma šogad, iespējams, tiks komplektētas divas pirmās klases. Vadoties pēc Žoltoka vidusskolas pieredzes, citās skolās šādas pirmās klases krievu un latviešu bērniem varētu tikt piedāvātas nākamgad.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu