Krievijā būtiski paaugstina naudassodus par pārkāpumiem protestos (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome otrdien otrajā un trešajā lasījumā pieņēma likuma projektu, kas paredz ievērojami paaugstināt naudassodus par pārkāpumiem masu protesta akcijās.

Balsojumā par likuma pieņemšanu pēdējā trešajā lasījumā to atbalstīja 241 deputāts, 147 bija pret un neviens neatturējās. Tā pieņemšanai bija nepieciešamas vismaz 226 balsis.

Valdošās partijas «Vienotā Krievija» ierosinātais likuma projekts tika pieņemts ar šīs partijas deputātu balsīm. Pret to balsoja trīs Valsts domes frakcijas - Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas, partijas «Taisnīgā Krievija» un Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas frakcija.

Lai kavētu likuma projekta izskatīšanu, partijas «Taisnīgā Krievija» deputāti iesniedza vairāk nekā 400 priekšlikumu, kas visi tika noraidīti. Tāpēc izskatīšana turpinājās līdz vēlam vakaram, kad notika balsojums.

Ir gaidāms, ka šo likuma projektu jau trešdien pieņems parlamenta augšpalāta Federācijas padome. Likums stāsies spēkā, kad to apstiprinās prezidents Vladimirs Putins.

Lieli naudas sodi

Likumprojekts par grozījumiem un papildinājumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā un federālajā likumā «Par sapulcēm, mītiņiem, demonstrācijām, gājieniem un piketiem» paredz palielināt maksimālo naudassodu par masu pasākumu rīkošanas noteikumu pārkāpumiem līdz 300 tūkstošiem rubļu (4800 latiem) fiziskām personām, līdz 600 tūkstošiem rubļu (9600 latiem) - amatpersonām, un līdz vienam miljonam rubļu (16 000 latiem) - juridiskām personām. Alternatīvs sods fiziskām personām būs piespiedu darbs līdz 200 stundām.

Pašreizējais maksimālais sods par šiem pārkāpumiem ir 50 tūkstoši rubļu (800 lati) masu pasākumu organizatoriem un 5000 rubļu (80 lati) parastiem akciju dalībniekiem.

Maksimālie sodi tiks noteikti, ja masu akciju gaitā tiks nodarīts kaitējums cilvēka veselībai vai īpašumam.

Aiztur vairākus protestētājus

Policija otrdienas rītā pie Valsts domes aizturēja vairākus desmitus protestētāju, kas piedalījās nesankcionētā piketā pret šo likuma projektu, tostarp Krievijas apvienotās demokrātiskās partijas «Jabloko» priekšsēdētāju Sergeju Mitrohinu. Iekšlietu ministrija paziņoja, ka tikuši aizturēti ap 20 cilvēku, bet viens no aizturētajiem pa mobilo telefonu pavēstīja aģentūrai «Interfax», ka ir aizturēti 35 vai 36 cilvēki.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu