Olands brīdina, ka Grieķijai nāksies pamest eirozonu (17)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Grieķija nepildīs starptautiskās aizdevuma programmas noteikumus, atsevišķas eirozonas dalībvalstis uzstās, lai Atēnas pamet vienotās valūtas zonu, trešdien brīdināja Francijas prezidents Fransuā Olands.

Atzīstot grieķu tiesības pašiem lemt par savas valsts nākotni, Olands intervijā Grieķijas televīzijas kanālam «Mega» vienlaikus arī uzsvēra - ja pēc svētdien gaidāmajām Grieķijas parlamenta ārkārtas vēlēšanām izrādīsies, ka Grieķija nav gatava ievērot ar starptautiskajiem kreditoriem panākto vienošanos, «būs tādas eirozonas valstis, kas atbalstīs Grieķijas dalības pārtraukšanu eirozonā».

Jau vairākkārt ziņots, ka Grieķijā šonedēļ notiks jau otrās parlamenta vēlēšanas pēdējo sešu nedēļu laikā, jo pēc 6.maijā aizvadītajām vēlēšanām politiķiem tā arī neizdevās vienoties par jaunas valdības izveidi.

Kreiso radikāļu koalīcijai (SYRIZA), kas solījusi atteikties no glābšanas programmas, ir pamatotas izredzes uzvarēt gaidāmajās vēlēšanās, un pat tās partijas, kas iepriekš atbalstīja taupības pasākumus, tagad uzstāj, ka būtu jāpārskata aizdevuma noteikumi.

«Es atbalstu Grieķijas palikšanu eirozonā, taču grieķiem būtu jāzina, ka tam ir nepieciešama uzticēšanās,» uzsvēra Francijas prezidents.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu