No autobusa izsēdināts bezpajumtnieks draud ar nazi (32)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Sestdien 31.maršruta autobusā iekāpa kontrole. Bezpajumtnieki autobusu atstāt nevēlējās. Kontrolieris centās viņus izsēdināt, bet viņi apsēdās uz autobusa grīdas un turpināja tur sēdēt. Kontrolierim palīgā nolēma doties kāds vīrietis, kā rezultātā izcēlās kautiņš. Pasažierim tika saplēsts krekls. Filmēt iedomājos tikai incidenta otro daļu, kad izsēdinātie bezpajumtnieki turpināja skandalēt - viens no viņiem apgūlās autobusa priekšā, lai mēs neviens nekur nevarētu aizbraukt. Otrs izvilka nazi,» raksta Jana.

Pievienots «Rīgas satiksmes» komentārs

«Autobuss kopumā tika aizturēts apmēram 30 minūtes. Vārdos notikušo grūti aprakstīt... Domas galvā dažādas - kā nekā situācija varēja izvērsties arī traģiski. Tika izsaukta policija, taču tā nez kāpēc neieradās,» Jana piebilst.

«Rīgas satiksmes» (RS) pārstāvis Viktors Zaķis, iepazīstoties ar šo TVNET publikāciju un sazinoties ar uzņēmuma Kontroles daļas pārstāvjiem, apstiprināja, ka svētdien tiešām noticis incidents.

Kontrolieri konstatējuši divus bezbiļetniekus, kuriem, visticamāk, nav konkrētas dzīvesvietas. Tā kā viņiem nebija biļešu, kontrolieri mudinājuši viņus atstāt autobusu.

Taču viens bezbiļetnieks esot nogūlies uz grīdas, bet otrs - turējis ar kāju vaļā durvis.

To redzot, iesaistījies kāds pasažieris, kurš atbalstījis kontrolierus un mudinājis bezbiļetniekus kāpt ārā no autobusa. Taču bezbiļetnieks sācis draudēt ar nazi pasažierim.

Šajā brīdī izsaukta policija. To uzzinot, bezpajumtnieki ātri metās bēgt.

Lai arī autobusā izskanēja draudi, nekādas traumas netika gūtas, Zaķis sacīja.

RS Kontroles daļā sacīja, ka incidenti starp pasažieriem un kontrolieriem notiek katru dienu. Turklāt aptuveni reizi mēnesī šajās situācijās kontrolieriem arī reāli uzbrūk ar nazi, sitamo vai kā citādi.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu