Japāņu seriāla kara ainas filmē Ādažu poligonā (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sprādzieni, šaušana un karapulki - šāds skats patlaban paveras Ādažu poligonā. Japāņu nacionālās televīzijas vajadzībām te tiek filmēta viena no japāņu seriāla «Yae no Sakura» sērijām, vēstīja LNT ziņas.

Ādažu poligons pārtapis filmēšanas laukumā. Vairāki desmiti vīru un ap 100 filmēšanas grupas dalībnieku te izspēlē vienu no Amerikas Savienoto Valstu pilsoņu kara ainām, kas norisinājās 19.gs. 60.gados.

Japāņi šo kauju atspoguļo, lai papildinātu vēsturiska seriāla scenāriju. Masu skatu dalībnieku vidū gan kaskadieru zirgi un aktieri no Lietuvas, gan vietējie entuziasti.

Šajās ainās gan neviens japāņu aktieris nepiedalās.

Tomēr Ādažu poligonā ir sastopams kāds pārsteidzošs Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Ābrahama Linkolna līdzinieks, kas spēlējis lomas vairāk nekā 100 filmās – arī pēdējās divās Harija Potera ekranizācijās.

Aktieris Grenvils Sakstons intervijā LNT ziņām atzīst: «Šī ir pirmā reize, kad esmu Latvijā. Esmu filmējies dažādās Eiropas valstīs, bet ne Baltijā. Te ir brīnišķīgi! Cilvēki ir ļoti draudzīgi un beidzot man ir kostīms, kas man der, jo esmu bijis valstīs, kur, uz mani paskatoties, kostīmu mākslinieki nobīstas un saka, ka esmu par garu. Par mani šeit ļoti rūpējas. Man patīk pastaigāties pa Rīgas ielām, bet diez vai es došos uz teātri, jo Linkolnu tur nošāva. Varbūt aiziešu uz cirku!»

Pats seriāla filmēšanas process ir sarežģīts. Nepieciešami laikietilpīga sagatavošanās, lai inscenētu sprādzienus, kā arī katru reizi atjaunotu masu skatu dalībnieku grimu. Kopumā trīs dienu laikā uzfilmēti 20 dubli, un tās ir aptuveni 5 līdz 7 seriāla minūtes.

Sadarbība ar japāņiem sākusies jau pirms pāris gadiem, kad Ādažu poligonā filmētas ainas Krievijas-Japānas karam. Tagad, kad filmēšanas grupa ir zināma,

japāņi labprāt izmanto Latvijas kino industrijas iespējas.

«Šī ir ļoti laba vieta šā projekta īstenošanai. Es zinu arī, kādu infrastruktūru un pakalpojumus Latvijas televīzijas un kino industrija var nodrošināt, zinu komandas spējas. Visas šīs lietas sakrita ar mūsu prasībām, un mēs nolēmām atgriezties,» sacīja filmas producents Takafumi Juki.

Latvija par seriāla filmēšanas vietu izvēlēta arī tādēļ, ka vietējā daba lielā mērā līdzinoties Pensilvānijas apstākļiem, turklāt japāņi augstu vērtējot arī Rīgas filmu fonda simbolisko finansiālo atbalstu. Filmas kopējais budžets netiek atklāts.

Seriāls tiks pabeigts nākamgad, taču Latvijas skatītāji visdrīzāk to nevarēs vērot, jo visa darbība noris tikai japāņu valodā.

Skatīt pievienoto video!

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu