«Jaunajā vilnī» nav vieta Latvijas mūzikai (98)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākotnē starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis» laikā atsevišķa diena varētu tikt veltīta tikai Latvijas mūzikai un izpildītājiem, tā šodien tikšanās laikā sprieduši kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) ar konkursa rīkotāju un komponistu Igoru Krutoju un Raimondu Paulu. Tiesa, tad jāuzstājas Krievijā populārām latviešu grupām. Un tādas Latvijā nav.

Kultūras ministre žurnālistiem stāstīja, ka ar konkursa rīkotāju un Paulu runāts par festivāla nākotni, kā arī nolemts, noslēdzoties konkursam, satikties vēlreiz, lai izvērtētu tā norisi un lemtu, ko turpmāk var kopā darīt.

«Šajā tikšanās reizē mēs aizrunājāmies par to, ka konkursa laikā varētu būt viens Latvijas kultūras vakars. Tāpat spriedām, ka

varētu būt Raimonda Paula orķestris, kas spēlētu visu konkursa laiku,»

sacīja Jaunzeme-Grende.

Krutojs neizslēdz iespēju, ka «Jaunajā vilnī» kāda no dienām varētu būt latviešu mūzikai veltīta diena, taču uz skatuves būtu jāuzstājas populārām Latvijas grupām, lai interesanti būtu arī Krievijas televīzijas skatītājiem. Atsevišķa Latvijas mūzikai un izpildītājiem veltīta diena panāktu to, ka arī Latvija būtu vairāk pārstāvēta «Jaunajā vilnī».

Tāpat ministre informējusi konkursa rīkotāju, ka daļai sabiedrības ir neizpratne par šo pasākumu, un Krutojs minējis, ka par to nebija domājis un neizjūt to. Kad būs noslēdzies konkurss, tiks izvērtēti visi tā plusi un mīnusi, kā arī tiks vērtēta nakts diskotēkas norise, kas jau rīt notiks Rīgā, 11.novembra krastmalā.

«Es izteicu savu vērtējumu par pasākuma norisi krastmalā, kā arī paudu savu uztraukumu, ka šajā vietā notiek tāds pasākums.

Krutojs saprata, tādēļ pēc konkursa mēs vēlreiz sanāksim kopā, lai izvērtētu un izsvērtu,

vai mīnusu ir vairāk par plusiem. Esmu pateicīga, ka viņš ir gatavs par to tik atklāti runāt,» pauda kultūras ministre.

Viņa arī norādīja, ka būtu nepieciešams izvērst diskusiju par to, vai krastmala ir domāta valstiskiem pasākumiem, un tad jau būtu nepieciešami arī skaidri kritēriji tam, kas tiek uzskatīts par valstisku pasākumu. «Šāds dialogs un saruna tikai veicinātu savstarpējo izpratni,» minēja Jaunzeme-Grende.

Savukārt Krutojs atzina, ka diskotēka 11.novembra krastmalā spēs piesaistīt daudzu Krievijas televīzijas skatītāju uzmanību, jo pasākums tiks filmēts un tā fonā būs redzama skaistā vecpilsēta.

Jau ziņots, ka «Jaunais vilnis 2012» Jūrmalā ilgs līdz 29.jūlijam. Konkursā šogad kopumā piedalās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas. Latviju šogad konkursā pārstāv vokālā grupa «Framest».

Konkursa kopējais naudas balvu fonds ir 100 000 eiro (70 280 lati). Pirmās vietas ieguvējs iegūs 50 000 eiro (35 140 latu) lielu naudas balvu, otrās vietas ieguvējam tiks 30 000 eiro (21 084 latu), bet trešās vietas ieguvējs saņems 20 000 eiro (14 056 latus) lielu naudas balvu.

Komentāri (98)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu