«Jaunajā vilnī» uzvar Niloo, «Framest» - ceturtie (179)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

29. jūlijā, šovakar, ar apbalvošanas pasākumu Dzintaru koncertzālē noslēdzās starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis 2012». Par konkursa uzvarētāju, iegūstot «Kristāla vilni» un 50 tūkstošus eiro, kļuva dziedātāja Niloo (Nilufara) no Krievijas. Vokālā grupa «Framest» ierindojās 4.vietā.

Saņemot balvu, jaunā dziedātāja nespēja valdīt emocijas un caur asarām izdvesa: «Esmu šokā un ļoti laimīga. Paldies jums visiem!»

Otrajā vietā ierindojās skatītāju mīlulis - itāļu dziedātājs Kostanco del Pinto (30 000 eiro un «Kristāla vilnis»), savukārt trešo vietu, 20 tūkstošus eiro un «Kristāla vilni», kā arī vairākas specbalvas (tostarp skatītāju balsojuma balvu «Nākotne ir atkarīga no tevis» un TV kanāla MUZ TV īpašo balvu) ieguva Ukrainas pārstāve Marija Jeremčuka.

Otrās vietas ieguvējs - itālis Kostanco del Pinto
Otrās vietas ieguvējs - itālis Kostanco del Pinto Foto: LETA

Atgādinām, ka konkursa kopējais naudas balvu fonds ir 100 000 eiro (70 280 latu).

Trešās vietas ieguvēja - ukraiņu dziedātāja Marija Jaremčuka
Trešās vietas ieguvēja - ukraiņu dziedātāja Marija Jaremčuka Foto: LETA

Vakara gaitā ar muzikāliem priekšnesumiem uzstājās arī komponisti Raimonds Pauls un Igors Krutojs, dziedātāji Stass Mihailovs, Kristīna Orbakaite, Valērija, Irina Allegrova, grupa «Diskoteka avarija», Aleksandrs Buinovs, Anželika Varum un daudzi citi, savukārt vakara īpašie viesi šovakar bija Nellija Furtado un japāņu operdziedātāja Sumi Džo.

Atgādinām, ka šogad konkursā kopumā piedalījās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas. Latviju konkursā pārstāvēja vokālā grupa «Framest».

Pirmais konkurss «Jaunais vilnis» notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa «Cosmos» konkursā uzvaru guva 2004.gadā un dziedātājs Intars Busulis - 2005.gadā.

Komentāri (179)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu