Incidentā «Gaiļezera» liftā sievietei lauzta kāja (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda onkoloģijas paciente pēc kārtējās ķīmijterapijas procedūras piedzīvojusi nepatīkamu incidentu Rīgas «Gaiļezera» slimnīcas liftā. Sieviete esot lūgusi liftnieku uzvest viņu uz 9.stāvu, taču viņš atteicies pakalpot un it kā spēcīgi iestūmis vienā no lifta stūriem, kā rezultātā viņai tagad lauzta kāja, ceturtdien informēja LNT raidījums «Tautas balss».

Uzlīme «invalīdiem» - nepalīdz

Pirms pusotra gada Silvijai tika atklāts krūts vēzis. Tā kā viņa īstenojusi aktīvu dzīvesveidu, drīz vien no guļoša pacienta stāvokļa tikusi uz kājām. Viendien viņa bija devusies uz kārtējo ķīmijterapijas kursu, pēc kā nolēmusi vēl apciemot draugu turpat «Gaiļezera» slimnīcā.

Piegājusi pie apmeklētāju liftiem, bet uz tiem rindā gaidījuši vismaz 12 cilvēki. «Pēc tās ķīmijas tu jau tā esi tāds... ir slikta dūša, grūti un tā. Pacēlu acis un redzēju, ka virs viena lifta ir invalīdu zīmīte, un domāju - re, kā man gan palaimējies!» notikušo intervijā «Tautas balsij» pastāstīja cietusī slimnīcas apmeklētāja Silvija.

Taču tālākie notikumi izvērtās visai nepatīkami. No attiecīgā lifta izgājis viens sanitārs, bet iekšā palicis kāds vīrietis. Tieši viņam Silvija lūgusi, lai uzved viņu augšā uz «Gaiļezera» 9.stāvu. «Viņš mani nevedīšot! Uzreiz nesapratu, kāpēc ne? Esmu 1.grupas invalīds, vēžinieks, kāpēc nevedīs augšā? Nevedīšu - atbildēja viņš,» norādīja Silvija, sakot, ka vīrietis ar viņu runājis krievu valodā.

Stumdīšanās liftā beidzas ar lauztu kāju

Pēc tam noticis kas negaidīts - vīrietis it kā iestūmis Silviju lifta kreisajā stūrī, it kā spiedis kakla rajonā, kādēļ sieviete saukusi pēc palīdzības, jo pie pārējiem liftiem stāvējuši rindā cilvēki. Taču neviens palīgā nesteidzās. Silvija atceras: «Tik ātri viss tas tā notika... es bļāvu palīgā, neviens no rindas nenāca. Kad sāku atjēgties, man apkārt jau riņķoja balti halāti.»

Pēc incidenta sieviete nogādāta traumpunktā, kur viņai konstatēts kājas lūzums, tika uzlikts ģipsis un izsniegts rēķins. Tagad viņai četras nedēļas jāpavada gultas režīmā, kas Silvijai traucēs īstenot veiksmīgi sākto atveseļošanos no vēža.

Notiek izmeklēšana, liftnieks atstādināts

Kā noskaidroja «Tautas balss», apmeklētājai incidents izvērtās nevis ar «Gaiļezera» slimnīcas darbinieku, bet gan ar liftu apkalpojošās firmas «Recept Holding» darbinieku.

«Gaiļezera» galvenais ārsts Ēriks Kalniņš skaidroja: «Es tik varu paskaidrot, ka acīmredzot nav bijusi pietiekami laba komunikācija starp to liftnieku un apmeklētāju. Žēl, ka nelaime notikusi, bet viņa nav gribējusi gaidīt liftu apmeklētājiem un ar invalīda apliecību mēģinājusi iekļūt šajā liftā pacientiem.»

Slimnīcā šis gadījums esot izskatīts un no «Recept Holding» saņemts skaidrojums, ka sieviete tika lūgta izmantot blakus esošo liftu apmeklētājiem, jo tajā laikā dežurējošais liftnieks bija izsaukts vest slimnieku no vai uz operāciju bloku.

Arīdzan «Recept Holding» raidījumam atzina, ka notiek incidenta izmeklēšana un, ja viss izrādīsies tā, kā stāsta Silvija, tad liftnieks Igors tikšot atlaists no darba. Uz izmeklēšanas laiku viņš esot atstādināts no savu darba pienākumu veikšanas.

Slimnīcas galvenais ārsts teica, ka konkrētais liftnieks pie viņiem strādā trīs gadus, ir izglītots un pirmo reizi noticis šāds nepatīkams gadījums.

Turpretim cietusī Silvija uzsvēra, ka viņa ir vīlusies un jūtas nedroša par to, kā viņai nākamajā reizē klāsies šajā slimnīcā, jo neviens neesot nācis palīgā un tādēļ, iespējams, vajadzēs ņemt līdzi kādu aizsarglīdzekli.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu