Notiks 10. nakts sēņošanas čempionāts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šo piektdien, 14.septembrī, Salacgrīvā notiks 10. nakts sēņošanas čempionāts. Čempionāts ir Pasaules Dabas fonda organizēts labdarības pasākums, kura mērķis ir ne vien izjust meža burvību naktī, meklējot sēnes, bet arī būt kopā un atbalstīt dabas aizsardzību. Uz Nakts sēņošanu aicināts ikviens interesents, kuram nav sveša daba un Pasaules Dabas fonds.

«Šis gads ir īpašs ne vien kā apaļa čempionāta jubileja, bet arī tādēļ, ka Pasaules Dabas fonds Latvijā aktīvi darbojies jau 20 gadus. Šai svētku reizē mēs vēlamies īpaši pateikties visiem, kuri ir atbalstījuši mūsu darbību, kā arī atskatīties uz līdz šim paveikto,» atklāj Jānis Rozītis, Pasaules Dabas fonda direktors.

Nakts sēņošanas čempionāta atklāšana paredzēta plkst. 20:00, bet viesi aicināti ierasties no plkst. 19:30.

Pasākumu vadīs ilggadējais sēņošanas patrons Roberts Gobziņš,

kura ziņā būs ne vien rūpēties par labu atmosfēru pasākuma gaitā, bet arī rīkot dejas mežā vakara noslēgumā. «Čempionātam katru gadu ir kāda cita tematika - vienu gadu tā bijusi evolūcija, citu - zvēru karnevāls, bet šogad pasākuma viesi aicināti ierasties mežā ejamā balles tērpā,» turpina Jānis Rozītis. Lai sēņošana sagādātu prieku, līdzi jāņem arī kabatas lukturītis, koka vai no kāda cita dabas materiāla darināts grozs, nazis, svilpe, ērti un silti apavi un apģērbs.

Čempionāta dalībnieki tiek aicināti iepriekš pieteikties, zvanot pa tel. 67505640 vai rakstot info@pdf.lv līdz piektdienas rītam, kā arī pirms pasākuma iegadāties simbolisko sēņošanas licenci, kas vienlaicīgi ir ziedojums Pasaules Dabas fonda dabas aizsardzības projektiem. Licences cena Pasaules Dabas fonda atbalstītājiem ir pieci lati, bet pārējiem interesentiem – astoņi lati. Pasākumā iegūtie līdzekļi tiks izmantoti Pasaules Dabas fonda projektam «Savvaļas zirgu, tauru un sumbru atgriešana Latvijas dabā».

Sēņošana mežā naktī notiek īpaši iezīmētā poligonā, 1,5 stundas.

Kaut arī nosaukums «čempionāts» vedina domāt par nopietnām sacensībām ar sēņu svēršanu un mērīšanu, tā tomēr nav, jo pasākuma galvenais mērķis ir sajust un izbaudīt dabas burvību naktī, būt kopā un sniegt savu atbalstu dabas aizsardzībā. Informācija par licencēm, guļvietām, tērpiem u.c. svarīgo atrodama Pasaules Dabas fonda mājas lapā www.pdf.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu