Kas pelna naudu miljonāram Jūlijam Krūmiņam (106)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašmāju miljonārs Jūlijs Krūmiņš (70) Latvijas ziemas pēdējos gados labprātāk pavada Austrālijā, kur Sidnejas apkaimē iegādājies apartamentus. Lai arī Krūmiņš varētu mierīgi baudīt vecumdienas, viņš joprojām gan pats pelna miljonus, uzbūvējot šikus apartamentus iepretim Dzintaru koncertzālei, gan arī ir citi cilvēki, kuri papildina miljonāra kasi.

Strādā kino industrijā un necieš kaprīzas zvaigznes

Pie saviem pirmajiem miljoniem Jūlijs Krūmiņš esot ticis, smagi strādājot. «Dzīve mani ir mētājusi! Līdz 1969. gadam faktiski eksistēju, gāju armijā, tad bija pēcarmijas periods. 20 gadus no 1969. gada līdz 1989. gadam nostrādāju Rīgas kinostudijā, biju filmu direktors. Rīgā jau tikai divus gadus darbojos, jo tad mani paņēma Krievijas kino koncerns «Mosfiļm», kur ar slaveniem režisoriem un aktieriem kopā strādāju. Maskavā pabeidzu arī ekonomikas studijas. 1989. gadā apmainīju savu Maskavas dzīvokli pret Rīgas un atgriezos. Tad 20 gadus biju biznesā, un tagad 20 gadus gribu būt pensionārs,» savu biogrāfiju sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atklāj Krūmiņš.

Joprojām ar Krievijas šovbzinesa zvaigznēm miljonāram ir labas attiecības. Piemēram, kad vasarā Jūrmalā notiek «Jaunais vilnis», Krūmiņš vienmēr tiekas un savos apartamentos Baltezerā uzņem tādus Krievijas šovbiznesa grandus kā Josifu Kobzonu, Valēriju Ļeontjevu un citus. Krūmiņš pa šiem gadiem iepazinis daudzas un dažādas zvaigznes. Viņš atklāj, ka kaprīzas ir tās slavenības, kuras nav pašas savu ceļu gājušas, bet gan «izbīdītas» starmešu gaismā. «Tās kaprīzākās ir tās zvaigznes, kurām aiz muguras stāv kāds labais onkulis vai ietekmīgs tēvs. Taču es draudzējos ar sirsnīgiem un vienkāršiem cilvēkiem – Kobzonu un Ļeontjevu. Es pat nevaru iedomāties, ka viņi varētu uzvesties tā kā Filips Kirkorovs vai Maksims Galkins, kas pasūta un tā. Man tas nav pieņemami. Nav svarīgi, kas tu esi, bet tu esi cilvēks. Es arī saviem mazbērniem mācu, ka nekad nevajag darīt otram to, kas pašam nepatīk. Nepatīk, ja sit, tad nesit, nepatīk, ja melo, tad nemelo, nepatīk, ka zog, tad nezodz. Tā ir vienkāršā dzīves formula,» savu nostāju pauž Krūmiņš.

Viņš gan neslēpj, ka, biznesu veidojot, vajadzējis arī stingru roku. «Bizness ir bizness. Ja ir ideja, tad vienmēr esmu gājis un darījis, bet ja parādās cilvēki, kas sāk traucēt un jaukt biznesu, tad vajag stingru roku un brigādes, kas to noregulē. Mana ideja ir mans mērķis, uz ko eju. Elementāri. Parasta formula,» viņš nosaka.

Jūlijs Krūmiņš savos 70 gados ir lieliskā formā
Jūlijs Krūmiņš savos 70 gados ir lieliskā formā Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Meklē muļķus, kas strādā viņa vietā

Taujāts, ko šobrīd dara Krūmiņš un kā pelna naudu, viņš skaidri un gaiši norāda, ka meklē muļķus, kas strādā viņa labā. «Lūk, atradu Gunāru Ķirsonu, kurš saka: «Jūlij, man nav naudas! Vai tu man nevari iedot piecus miljonus? Gunār, tev es ticu, un vai tu strādāsi manā vietā? Uz ko viņš atbild, lai es uzbūvēju divus restorānus «Lido» - vienu, kas atrodas Pļavniekos, bet otru Somijā. Tagad es būvēju Pļavniekos «Lido» par vienu miljonu, bet Somijā par četriem miljoniem un 15% restorānu peļņas būs man. Tā es meklēju cilvēkus, kuros varu investēt naudu un viņi manā labā strādās,» skaidro Krūmiņš.

Iepretim Dzintaru koncertzālei būvē luksusa apartamentus

Taču bez darba un biznesa darījumiem Krūmiņš nevar arī tagad, kad varētu baudīt pensionāra cienīgu dzīvesveidu. Viņš šoziem plāno ceļot no Latvijas uz Austrāliju un otrādi. «Es tagad būvēju Jūrmalā vienu lielu māju ar 24 luksusa apartamentiem iepretim Dzintaru koncertzālei. Māja zem jumta būs 2013. gada janvārī, un es pats gribu iesaistīties iekšdarbu veikšanā. Gribu visu izveidot, kā man pašam patīk, lai būtu skaisti. Man ir savs rokraksts, un to nekādā gadījumā negribu sabojāt. Visi dzīvokļi būs 100 – 120 kvadrātmetrus lieli. Kas dzīvos šajos apartamentos? Visi, kas gribēs. Uz «Jauno vilni» pat Alla Pugačova varēs. Tie, kas «Jaunajā vilnī» viesosies Jūrmalā, varēs dzīvot šajos apartamentos,» par savu jauno biznesa projektu stāsta uzņēmējs.

Jūlijs Krūmiņš pat savos 70 gados spēj apburt sievietes
Jūlijs Krūmiņš pat savos 70 gados spēj apburt sievietes Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Austrālijā esot garlaicīgi

Vaicājot, kāpēc Krūmiņš izvēlējies ziemas vadīt tieši Austrālijā, viņš stāsta, ka Sidnejā dzīvo un skolā iet visi viņa mazbērni. «Tur ir silts un cita mentalitāte. Esmu bijis Amerikā, bet nevaru ciest viņu mentalitāti. Spānijā un Itālijā man ir par vēsu. Teikšu atklāti, Austrālijā ir garlaicīgi. Tur tā nav kā te, ka ar draugiem līdz pieciem rītā zoli nospēlējam. Tur astoņos un deviņos cilvēki iet gulēt, jo no rīta jāiet uz darbu. Sidnejā es zvejoju un ceļoju. Aizbraucu kaut kur ar mazbērniem. Daudz lasu. Man tur arī ir ļoti daudz latviešu draugu, ar kuriem sarunāju randiņu,» savu dzīvesveidu raksturo enerģiskais uzņēmējs.

Komentāri (106)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu