Atrod badinātus un novārgušus zirgus, ponijus, suņus un kaķi (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieaudzis rotveilers, kurš sver vien 24 kilogramus? Tādu skatu nācies redzēt ne vienam vien Salaspils iedzīvotājam. Kāda nama pagalmā palēnām izdilis suns, par kura dzīvību un veselību saimnieki, šķiet, bija aizmirsuši. Šonakt no Auces ciemata Dobeles pusē uz Iecavu atceļoja trīs zirgi, divi poniji, trīs suņi un kaķis. Visi šie dzīvnieki ilgāku laiku turēti badā. Tagad par viņiem parūpēsies patversmes darbinieki.

Vakar vairāku Salaspils iedzīvotāju mērs bija pilns. Redzot, kā kādas privātmājas pagalmā pamazām novārgst suns, ļaudis nolēma rīkoties un par šaušalīgo ainu ziņoja likuma sargiem. Suņa saimnieki šeit nebija redzēti jau ilgāku laiku, tādēļ apkārtējiem radās pamatotas bažas, ka dzīvnieks varētu arī neizturēt auksto laiku.

Kad policisti ieradās notikuma vietā un pārliecinājās, ka neviena, izņemot izkāmējušo dzīvnieku, namā vai tā pagalmā nav, vīri pieņēma lēmumu suni izņemt un nodot dzīvnieku patversmes apgādībā.

Neviens no kaimiņiem nezināja kā sazināties ar suņa saimniekiem; kā viņi stāsta, nama iedzīvotāji maz kontaktējušies ar apkārtējiem. Pēdējā laikā vispār gandrīz nav redzēti: «Atbrauc uz šejieni, nezinu, varbūt reizi nedēļā. Tas suns ir pilnīgi novārdzis.»

Vakar uz notikuma vietu policisti izsauca arī dzīvnieku patversmes Mežavairogi darbiniekus, kuri pēc tam, kad suns bija atsvabināts no ķēdes, nogādāja viņu patversmē. Dzīvnieku šodien apskatīja veterinārārsts, kurš konstatēja, ka kucītei pēc badināšanas nav radušās nopietnas veselības problēmas, vien svars noteikti neatbilst normālam, labi barotam rotveileram.

Ņemot vērā to, cik bieži suņa saimnieki apraudzīja īpašumu, maz ticams, ka viņi vispār zina par notikušo. Tomēr par suņa novārdzināšanu viņiem draud sods.

Mežavairogu saimnieki lūdz skatītājus būt vērīgiem un gadījumā, ja redzat, ka kāds suns nonācis neapskaužamā situācijā, tiek sists, nav pienācīgi apkopts, viņam trūkst ēdiena vai dzeramā ūdens, par notikušo noteikti būtu jāziņo policijai.

It sevišķi tagad, kad āra temperatūra noslīdējusi krietni zem nulles, dzīvniekiem, kuri cieš no savu saimnieku vienaldzības vai neizdarības, ir krietni vien grūtāk izdzīvot. Tādēļ arī raidījums Degpunktā aicina skatītājus būs atbildīgiem un nenovērsties gadījumā, kad redzat, ka kādam no mazajiem brāļiem klājas grūti.

Saldū novārdzināta vesela saimniecība

Novārdzinātie zirgi šodien gardu muti mielojas ar jauno saimnieku atnestajiem burkāniem un āboliem. Šādus labumus viņi nav redzējuši jau sen. Aukstums un izsalkums – tāda bijusi šo zirgu ikdiena vismaz pēdējos četrus mēnešus.

Viens no zirgiem – arābu rikšotājs - pat izskatās, ka ir fiziski iespaidots, jo baidās no katra cilvēku pieskāriena.

Kopā uz patversmi kopā ar zirgiem atceļojuši arī trīs suņi un kaķis. Kaķis vēl ir spējis parūpēties par sevi pats, bet suņu stāvoklis ir daudz bēdīgāks.

Pati patversmes saimniece saka – atceroties Bušmeisteres novājināto zirgu gadījumu, kas nu jau daudziem Latvijas iedzīvotājiem piemirsies, salīdzinoši šis gadījums nav tik katastrofāls un zirgi pēc kārtīgas barošanas un kopšanas, visticamāk, atlabs pilnībā.

Šobrīd cietušie dzīvnieki līdz pilnīgai atlabšanai noteikti paliks patversmē, kaut gan jau tagad uz zirgiem sāk rindā pieteikties cilvēki. Šāda pārspīlēta iniciatīva šā brīža situācijā gan vairāk traucē nekā palīdz.

Ja varat ziedot dzīvnieku aizsardzības biedrībai «Ķepu Ķepā» vitamīnus un barību, kas palīdzēs atkopties gan zirgiem, gan suņiem, aicinām zvanīt Gundegai personīgi pa tālruni 26774592.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu