Premjers: Ceļu būvei krahs nedraud (97)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2014.gadā krahs Latvijas ceļu būves industrijā nav gaidāms, šorīt intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjers atzina, ka nākamgad industrijai gaidāms mazāks finansējums, jo beigsies pašreizējā Eiropas Savienības (ES) finanšu perspektīvā līdz 2013.gadam paredzētie Eiropas fondu līdzekļi, savukārt nākamās ES finanšu perspektīvas 2014.-2020. gadam finansējuma apguvei būs vajadzīgs laiks. Turklāt, ņemot vērā, ka ES dalībvalstis vēl nav panākušas vienošanos par daudzgadu budžetu, nav arī zināms konkrēts pieejamais finansējuma apjoms.

Lai risinātu ceļu būves jautājumu, Dombrovskis cer palielināt finansējumu tai no valsts budžeta investīcijām.

Viņš arī atzina, ka saskaņā ar Satiksmes ministrijas aprēķiniem Latvijas ceļu tīkla sakārtošanai būtu nepieciešami vairāki miljardi latu. Šādu summu Latvija tuvākajos gados nevarēs atļauties, tāpēc plānots ceļus sakārtot pakāpeniski.

Jau ziņots, ka Dombrovskis pieprasīs Satiksmes ministrijas valsts sekretāram Anrijam Matīsam pārskatīt ceļu būves finansējumu 2014.gadam un izstrādāt vairākus finansējuma modeļus atkarībā no tā, kā veiksies Eiropas Padomes sanāksmē par Eiropas Savienības (ES) līdzekļu piešķiršanu nozarēm.

Šādu uzdevumu premjers uzdeva pēc ceļu būvētāju paziņojuma, ka Latvijas ceļu būvei, kas līdz šim lielā mērā balstījusies uz Eiropas Savienības finansējumu, tā aizkavēšanās un samazināšanās dēļ 2014.gadā nāksies iztikt tikai ar valsts finansējumu, kas savukārt nozarei nozīmētu finanšu krahu.

Komentāri (97)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu