Pierīgas privātmājā izgatavo viltotas eiro monētas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms dažām dienām likuma sargu tīklos iekrituši naudas viltotāji. Pie viņiem policisti atraduši veselu maisu ar eiro monētām. Ko par ķērienu stāsta pats Kriminālpolicijas priekšnieks un kā izskatās viltotās monētas, to redzēsiet mūsu nākamajā stāstā.

Aizturētie ir trīs jauni cilvēki, 1983., 1986. un 1990. gadā dzimuši vīrieši. Policisti apliecina, ka pie naudas viltotājiem atradies prāvs skaits viltotu eiro monētu, kā arī viltoti mūsu pašu vienlatnieki. Likuma sargi

uzgājuši gan vietu, kur ļaundari izgatavojuši viltoto naudu, kādu privātmāju Rīgas reģionā,

gan arī kādu dzīvokli Rīgā, kur noziedzīgais grupējums naudu uzglabājis.

Likuma sargi iesaka uzmanīties un pievērst uzmanību naudaszīmēm, kādas nonāk jūsu rokās.

Lai arī viltojumu kvalitāte ar katru gadu uzlabojas, joprojām ir iespējams ar neapbruņotu aci atšķirt

viltojumu no īstas monētas. Vienīgi tam ir jāpievērš uzmanība, jo, ja naudaszīmi vienkārši paņemsiet rokās, atšķirību varat arī nepamanīt.

Viltotas monētas ne tikai atstāj pēdas uz papīra lapas vai nosmērē jūsu pirkstu, tām ir vēl vairākas nozīmīgas atšķirības no īstām, rūpnieciski ražotām monētām. Par monētu patiesu izskatu var pārliecināties internetā vai bankas filiālē. Tomēr, kā stāsta kriminālpolicijas priekšnieks, kaut gan šeit, Latvijā, lielākā daļa iedzīvotāju pazītu lata viltojumu, vairumam tomēr būtu grūti atšķirt viltotas eiro monētas. Tieši tādēļ izvairieties no naudas maiņas šaubīgās vietās, kā arī neuzķerieties uz viltvāržu stāstiem, ka uzkrājumi jau jāsāk mainīt uz eiro vai citām ārvalstu valūtām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu