Veiks informācijas apmaiņu par ārvalstnieku CSN pārkāpumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noteiks pamatprincipus normatīvajam regulējumam, lai varētu veikt informācijas apmaiņu ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm par pārkāpumiem ceļu satiksmē, kas minēti Eiropas direktīvā, to paredz Ministru kabineta komisijā akceptētie grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

Informācijas apmaiņas kontaktpunkts būs Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs. Iestādes, kuru kompetencē ir likumprojektā noteikto ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izmeklēšana un izskatīšana, ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra starpniecību ir tiesīgas piekļūt citu Eiropas Savienības dalībvalstu transportlīdzekļa reģistrācijas datiem - datiem par transportlīdzekli, tā īpašnieku un turētāju.

Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs nodrošina tehnisku iespēju minētajām iestādēm piekļūt citas Eiropas Savienības dalībvalsts transportlīdzekļa reģistrācijas datiem.

Likumprojekts nosaka pārkāpumus, par kuriem tiks nodrošināta informācijas apmaiņa, iestādi, kas veiks valsts kontaktpunkta funkcijas. Likumprojektā ir iestrādāts pilnvarojums Ministru kabinetam noteikt procedūru informācijas apmaiņai starp Eiropas Savienības dalībvalstīm, kā arī informācijas apjomu, tieši par ko notiks apmaiņa.

Sabiedrība ar likumprojektā iestrādātajām izmaiņām tiks iepazīstināta likumprojekta saskaņošanas ar ministrijām laikā un pēc tā pieņemšanas Saeimā.

Pamatojoties uz likumprojektā ietverto deleģējumu, tiks izstrādāts Ministru kabineta noteikumu projekts, kurā tiks noteikta procedūra informācijas apmaiņai starp Eiropas Savienības dalībvalstīm, kā arī informācijas apjomu, tieši par ko notiks apmaiņa.

Iekšlietu ministrijas Informācijas centra 2013.gadā izdevumi kopā ir 110 461 lats, un tos būs nepieciešamas kapitalizēt, paredzot sekojošu darbu veikšanu: Valsts policijas struktūrvienību, kas atbild par ceļu satiksmes noteikumu uzraudzību, Mobilās aplikācijas (MobApp) meklēšanas un ievades kompleksa izmaiņas, kā arī integrētās iekšlietu informācijas sistēmas apakšsistēmu «Ceļu policijas reģistrs», «Vienotais notikumu žurnāls» un «Administratīvus pārkāpumus izdarījušās personas» informācijas meklēšanas formu un ievades formu pilnveidošanu.

Finansējuma aprēķins balstīts uz veikto analīzi par izmaiņu apjomu informācijas sistēmās un vidējo cenu šādu darbu veikšanai, ņemot par pamatu līdzīgus realizētos projektus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu