Telefonkrāpnieku jaunās pensionāru apzagšanas metodes (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau atkal galvaspilsētā uzdarbojušies telefonkrāpnieki, kuri, stāstot par nelaimē nonākušu radinieku, no sirmgalvjiem cenšas izmānīt visus mūža uzkrājumus. Pēdējās dienās ļaundari ķērušies pie jaunām metodēm un ierasto krievvalodīgo pensionāru vietā nu jau ir apdraudēti arī sirmgalvji, kuri runā latviešu valodā.

Nedēļas vidū telefons iezvanījies kāda pensionāra mājās Vecmīlgrāvī. Zvanītājs stādījies priekšā kā policijas darbinieks un sirmgalvim pastāstījis, ka viņa meita iekūlusies pamatīgās nepatikšanās. Zvanītājs centies Ilgoni nomierināt un piedāvājis viņam palīdzību, stāstot, ka

meitu no nepatikšanām var izpestīt, samaksājot dažus tūkstošus latu!

Pensionārs nenoticējis, kaut zvanītājs zinājis meitas vārdu

Ilgonis uzklausījis zvanītāju, taču tad viņam kā zibens no skaidrām debesīm nāca atklāsme, ka par šādiem krāpniekiem viņš dzirdējis jau iepriekš. Vīrs tomēr uzklausījis zvanītāju un patiesībā bijis pat ļoti pārsteigts par to, ka viņi zinājuši, gan viņa, gan meitas vārdu. Tiesa, krāpnieki bija nedaudz kļūdījušies, kas vīram vēl vairāk nostiprinājis pārliecību, ka viņu kāds mēģina apvest ap stūri.

Ilgonis telefona sarunas laikā pat sadzirdējis, ka latviski runājošā krāpnieka fonā runājis vēl kāds vīrs, kurš instruējis zvanītāju par to, kas jāstāsta sirmajam vīram.

Zvans no saimniecības preču veikala?

Pēc sarunas ar nekaunīgajiem krāpniekiem Ilgonis piezvanījis policistiem un pastāstījis par šo gadījumu. Jau pēc īsa brīža pie sirmā vīra ieradās prāvs policistu bariņš, kuri tad arī sāka šīs lietas izmeklēšanu. Kā atceras Ilgonis, gaidot likuma sargus viņš, ziņkārības vadīts, atzvanījis uz krāpnieku Lietuvas numuru. Telefona klausuli pacēlis kāds vīrietis, kurš

skaidrā latviešu valodā atbildējis, ka sazvanīts ir saimniecības preču veikals

un par krāpniekiem viņš neko nezinot.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu