Plūdu dēļ evakuē sešus cilvēkus, tostarp trīs mazus bērnus (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No applūdušas mājas Jelgavas novada Glūdas pagastā glābēji evakuējuši sešus cilvēkus, viņu vidū trīs mazus bērnus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Tādējādi atbilstoši VUGD informācijai evakuācija palu dēļ bijusi nepieciešama jau astoņiem cilvēkiem. Svētdien no šīs pašas teritorijas evakuēti vēl divi citi vietējie iedzīvotāji.

Glābēji izsaukumu uz Glūdas pagastu saņēma ap pulksten pusdivpadsmitiem dienā. Dodoties uz dārzkopības kooperatīvu «Ziedonis», kur atradās applūdusī māja, glābēji konstatēja, ka arī piebraucamie ceļi jau atradās ūdenī. Tāpēc ugunsdzēsēji glābēji apmēram 700 metrus laivu nesa ar rokām, jo ar mašīnu piebraukt vairs nevarēja, savukārt vēl apmēram 500 metrus laivā peldēja līdz applūdušajai mājai.

Saskaņā ar Jelgavas daļas ugunsdzēsēju glābēju teikto māja bija uzcelta uz paaugstinājuma, tāpēc ūdens to, visticamāk, ir skāris minimāli, bet tās piegulošajā teritorijā ūdens bija apmēram 1,2 metru augstumā. Mājas saimnieks informēja, ka vēl svētdienas vakarā mājas teritorija nebija applūdusi, bet jau pirmdienas rītā visa teritorija ap māju bija ūdenī.

Kad evakuētie cilvēki tika nogādāti sauszemē, viņi tika nodoti pašvaldības policijas darbiniekiem, kuri tālāk ar šiem iedzīvotājiem pārrunās izmitināšanas jautājumu.

VUGD atgādināja, ka plūdu laikā, kad ir nepieciešama evakuācija, nekavējoties jāzvana pa tālruni 112. Līdzi jācenšas paņemt plastmasas maisā iepakotus dokumentus, naudu, vērtslietas un medikamentus, ja tie jālieto regulāri.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu