Kur visbiežāk izvēlas noslēgt laulību Latvijā? (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slēgt laulību pie bērza dzimtas māju pagalmā, gaisa balonā vai vienkārši pie jūras. Kopš stājies spēkā jaunais Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likums, šādas jauno pāru vēlmes šobrīd kļuvušas par modes tendenci. Kuras tas ir tās vietas, kur visbiežāk izvēlas noslēgt laulību Latvijā?

Kāzu aģentūras vadītājai Dacei Miezītei nu jau ir sācies karstākais darba laiks. Turklāt šogad īpaši ir pieprasītas brīvdabas kāzu ceremonijas. Topā esot slēgt laulību jūras krastā vai kādā muižas vai pils parkā.

Ceremonija brīvā dabā līdz 2000 latiem

Brīvdabas kāzu ceremonijas izmaksas vidēji ir no 1000 līdz 2000 Ls, taču viss ir atkarīgs no pāra vēlmēm – vieniem pietiek ar arku un galdiņiem, kur parakstīties, citi vēlas daudz greznāku noformējumu. Dzimtsarakstu nodaļu honorāri par izbraukumiem ārpus telpām arī mēdz būt dažādi, jo tos nosaka konkrēta pašvaldība.

«Ir dzimtsarakstu nodaļas, kas saka, ka 5 Ls, tikai valsts nodeva, un ir dzimtsarakstu nodaļas, kurām tas honorārs 250 Ls par šo izbraukuma ceremoniju, bet pamatā tas ir 100 Ls. Arī mācītājiem ir dārgākas izbraukuma ceremonijas,» stāsta «Kāzu aģentūras» vadītāja Dace Miezīte.

Esot modes lieta

Tā esot modes lieta, uzsver Jūrmalas dzimtsarakstu nodaļas vadītāja, un, pateicoties tam, šovasar viņai atvaļinājuma nebūs. Katras ceturtās kāzas tuvākajos 3 mēnešos Jūrmalas dzimtsarakstu nodaļā notiks ārpus tās telpām –

pārsvarā pie jūras vai mazās kafejnīcās ar atklātu terasi.

Būšot pat dienas, kad ir paredzēti 3 izbraukumi ārpus nodaļas.

Rita Sproģe, Jūrmalas dzimtsarakstu nodaļas vadītāja, stāsta, ka kāzu ceremonijas tiek plānotas pēc vietas izvēles: «Priekšroku dodam kāzām te uz vietas mūsu nodaļā, tad izplānojam dienas pirmo daļu šeit. Pēc 15.00 braucam projām. Arī no Rīgas brauc pieteikties pie mums, jo tur viss ir aizņemts.»

Ārzemēs dzīvojošie latvieši ir nostalģiski

Esot vēl viena tendence - ārzemēs dzīvojošie pāri,

kuri kādu laiku dzīvo ārpus Latvijas, salaulāties brauc uz dzimteni

un, nostalģijas vadīti, izvēlas kāzas brīvā dabā ar latviskām tradīcijām.

«Šajās kāzās nebūs viss ārzemnieciski izsmalcināts. Būs latviskā papardīte, sūniņa, lentītes, prievītes, varbūt izklausās jocīgi, bet, to visu saliekot kopā skaistā vienotā izjustā stilā, tas tiešām ir skaisti,» zina stāstīt kāzu aģentūras «Amber Wedding» vadītāja Simona Kalniņa.

Jaunlaulātie uz kāzu rēķina reti taupa, jo grib, lai tās būtu neaizmirstamas

Līdz ar laulībām jūras krastā, muižās un pilīs ir parādījusies vēl viena tendence. Mūsu līgavas un līgavaiņi arvien biežāk vēlas salaulāties ārpus Latvijas un oficiāli laulību reģistrē kādā eksotiskā valstī vai salā.

Vispieprasītākie virzieni esot Maurīcija, Seišeļu salas, Jamaika un Bahamas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu