TV programma Gvido Skultes piemiņai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieminot talantīgo kinooperatoru Gvido Skulti un apliecinot viņa nozīmīgumu, kanāls LNT 8.jūlijā 21:05 demonstrēs G.Skultes uzņemtu filmu «Kad bremzes netur». G.Skultes meistarību un dzīves laikā paveiktos ievērības cienīgos darbus skatītāji varēs ieraudzīt projekta «Latvijas faili» filmā «Leģendārais Gvido Skulte» 15.jūlijā 21:10 kanālā LNT. Uzreiz pēc tās 21:45 būs vērojama filma «Ezera sonāte», pie kuras arī strādājis G.Skulte.

Aizvadītajā otrdienā, 2.jūlijā, mūžībā aizgājis viens no talantīgākajiem un leģendārākajiem kino operatoriem Latvijas vēsturē Gvido Skulte. Rīgas kinostudijā G.Skulte sāka strādāt 1957.gadā un kopš tā laika strādājis pie vairāk nekā 40 mākslas filmām, arī dokumentālajām filmām, televīzijas raidījumiem, seriāliem. G.Skulte par savu darbu saņēmis dažādus apbalvojumus. Ikviens tiek aicināts pieminēt mūžībā aizgājušo cilvēku leģendu G.Skulti 8.jūlijā un 15.jūlijā ar filmām Kad bremzes netur, Ezera sonāte un Latvijas faili filmu Leģendārais Gvido Skulte.

Gvido Skultes ražīgais darbs

8.jūlijā 21:05 kanālā LNT tiks rādīta filma Kad bremzes netur, pie kuras ir strādājis operators G.Skulte. Nedēļu vēlāk, 15.jūlijā, pie skatītājiem nonāks oriģināldarbs Leģendārais Gvido Skulte, kas veidots projekta Latvijas faili ietvaros. Tā būs filma par operatoru, kura meistarība stāvējusi pāri laikiem, steigai un dažādām pārmaiņām. Viņa kamera un redzējums lika atdzīvoties stāstiem par mīlestību un naidu, prieku un bēdām, laicīgo un pārlaicīgo. Teju ikviens Latvijā ir dzīvojis līdzi kādam no filmu Ceplis, Cīrulīši, Ezera sonāte, Agrā rūsa, Kad bremzes netur, Dubultslazds, Valsis mūža garumā un viņa jaunāko filmu Rīgas sargi, Rūdolfa mantojums un Sapņu komanda 1935 varoņiem. Tomēr reti kurš zina, ka tieši G.Skulte ir bijis visu šo filmu līdzautors. 15.jūlijā 21:10 skatītāji redzēs projekta Latvijas faili veidotu filmu par viņu pašu, par vienu no neaizstājamiem Latvijas kino cilvēkiem – kinooperatoru G.Skulti.

Uzreiz pēc Latvijas failu filmas Leģendārais Gvido Skulte tiks rādīta G.Skultes uzņemtā filma Ezera Sonāte. G.Skulte par 1976.gadā uzņemto latviešu melodrāmu, leģendāro Ezera sonāti 1977.gadā saņēmis Latvijas PSR Valsts prēmiju. 4.jūlijā publiskajā telpā tika ziņots, ka Ezera sonāte ir izdota arī DVD formātā. Vērojiet latviešu melodrāmu Ezera sonāte 15.jūlijā 21:45 kanālā LNT!

Gvido Skultes pieminēšana 8.jūnijā 21:05 un 15.jūnijā no 21:10 kanālā LNT.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu