Aglonas svētkos vismaz 100 000 apmeklētāju un bez kārtības pārkāpumiem (33)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz šim Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku laikā nav notikuši būtiski sabiedriskās kārtības pārkāpumi, no notikuma vietas informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

Viņa gan norādīja, ka precīzāku svētku laikā notikušo sabiedriskās kārtības pārkāpumu apkopojumu kārtību sargājošās iestādes sola sniegt tikai rīt. Tajā pašā laikā Laizāne atzīmēja, ka līdz šim nekādu lielu pārkāpumu nav bijis.

«Vienīgais, kur beidzot varam iesaistīties, ir nupat uz zemes atrasts izkritis maciņš, kam tagad jāatrod īpašniece,» norādīja Laizāne, atzīmējot, ka pasākumā īpaši sabiedriskās kārtības pārkāpumi nemaz nav gaidāmi, jo šeit cilvēki nav ieradušies agresijas un nekārtību meklējumos.

Lai arī precīzu informāciju par klātesošo skaitu policija patlaban nevarēja sniegt, pēc Laizānes teiktā,

patlaban svētkus apmeklē «krietni vairāk nekā 100 000 cilvēku».

Jau ziņojām, ka atbildīgās iestādes turpina uzmanīt svētku norises teritoriju un rūpējas par sabiedrisko kārtību.

Pasākuma vietā darbojas kārtības uzturētāji, klāt ir arī kriminālpolicija, tāpat tiek kontrolēta arī satiksme.

Laizāne jau iepriekš norādīja, ka arī līdzšinējo gadu pieredze ļauj domāt, ka svētki noritēs bez sarežģījumiem.

Tāpat jau ziņots, ka par sabiedrisko kārtību svētku laikā rūpējas arī Zemessardzes 35. nodrošinājuma bataljona zemessargi un karavīri, savukārt par svētku dalībnieku veselību un labklājību rūpējas vairāk nekā 100 Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi un pirmās palīdzības sniedzēji.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu