Video: Ukrainā nošauts melnais stārķis Guste (86)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot sekot līdzi Latvijas melno stārķu migrācijai uz dienvidiem, jau tika ziņots par melnās stārķu meitenes Daces bojāeju Kaļiņingradā un, diemžēl, arī nākamās ziņas nav iepriecinošas. Stāsts ir par melno stārķi Gusti no Krāslavas, kura līdz šim bija nolidojusi vislielāko attālumu - 2586km.

Nonākot Ukrainā tā diezgan neparasti turpināja virzīties uz Austrumiem līdz sasniedza Doņeckas apvidu. Tad signāls kļuva nekustīgs. Sākumā bija aizdomas par sakaru traucējumiem, taču tā kā putns nekustējās vairākas dienas, tad ornitologs Māris Strazds nolēma doties uz Ukrainu noskaidrot, kas noticis.

Arī Ukrainā melnais stārķis ir ierakstīts sarkanajā grāmatā un līdz ar to šis gadījums ir klaja malu medniecība! Diemžēl melno lidotāju bariņš ir kļuvis vēl mazāks. Lidojumu turpina 5 Latvijas melnie stārķi, kuri pagaidām vēl turpina baroties tajās pašās vietās, kur vakar. Bet te lūk varat redzēt Melno stārķu līdz šim nolidoto attālumu.

Komentāri (86)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu