Dabas muzejā sēņu izstāde - vairāk nekā 100 eksponātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Dabas muzejā atklāta tradicionālā izstāde «Sēņu dienas», kas priecēs apmeklētājus ar bagātīgu Latvijā atrasto sēņu daudzveidību, informēja muzeja Komunikācijas nodaļas pārstāve Polīna Šķiņķe.

Sēņu izstādes tiek rīkotas jau vairāk nekā 60 gadus un ir kļuvušas par vienu no iemīļotākajiem pasākumiem Dabas muzejā. Kā ierasts, izstādē būs aplūkojamas ēdamas, neēdamas, indīgas, reti sastopamas un aizsargājamas sēnes.

Latvijā reģistrētas vairāk nekā 4000 sēņu sugu, un tādu daudzumu atcerēties ir izaicinājums pat pieredzējušiem sēņotājiem.

Izstādes rīkotāji šoreiz lūkos parādīt pēc iespējas lielāku sugu dažādību, tomēr precīzu skaitu ir grūti paredzēt, jo to ietekmē laika apstākļi un arī sēņotāju veiksme. Šī ir viena no retajām muzeja rīkotajām izstādēm, kurā eksponāti tiek atjaunoti katru dienu, tādēļ to ir vērts apmeklēt atkārtoti.

Lai pārliecinātos, ka grozā tiks ieliktas tikai uzturā lietojamas sēnes, izstādes apmeklētāji varēs pārbaudīt savas spējassēņu noteikšanā un pētīt to daļas palielinājumā. Mazajiem sēņotājiem būs sagatavots «Sēņu alfabēts» un darbnīca, lai mācītos sēnes atpazīt pēc izskata un smaržas. Savukārt skolēnu grupām būs iespēja pieteikties uz nodarbību «Raibāsēņu pasaule», kas notiks no 23.septembra līdz 27.septembrim.

Izstādes laikā būs iespējams konsultēties ar muzeja mikologiem par salasītajām nepazīstamajām sēnēm un uzzināt, kā pasargāt savu ģimeni no saindēšanās. Izstādes apmeklētāji aicināti līdzi uz muzeju ņemt interesantas un retas sēnes, kas, iespējams, varēs kļūt par jaunu izstādes eksponātu.

Sēņu izstāde muzejā būs apskatāma līdz 22.septembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu