Velosipēds Rīgā pārliecinoši pārspēj auto (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divriteņu transports ir visātrākais un izdevīgākais pārvietošanās līdzeklis rīta sastrēgumstundā, pierādījis Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros veiktais satiksmes eksperiments Rīgā.

Eiropas Savienības iniciatīvas Pārvietojies gudri sarīkotajā braucienā velosipēdisti un motorollera vadītājs visātrāk veica visas trīs distances no galvaspilsētas mikrorajoniem, kamēr automašīnām bija vajadzīgs visilgākais laiks.

8,8 kilometrus garo posmu no Imantas - Zolitūdes un Rostokas ielas krustojuma - visātrāk pieveica velosipēdists

- , kuram bija vajadzīgas tikai 22 minūtes, lai nonāktu Rīgas centrā. Gudrā Pilsētniece Ruta ar vilcienu galapunktu sasniedza 31 minūtē, bet pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš ar automašīnu brauca 41 minūti.

«Šo rajonu labi pārzinu, tādēļ braukt bija viegli. Sastrēgumi netraucēja, vienīgi remontdarbu dēļ Daugavgrīvas ielā dažviet nācās braukt pa ceļa braucamo daļu, samazinot ātrumu. Taču, kad remontdarbi būs pabeigti, centrā varēs nokļūt vēl ātrāk,» piemērotos laika apstākļos sēsties uz velosipēda pilsētniekus iedrošināja riteņbraucējs.

Arī garākajā maršrutā no Juglas 11 kilometru distanci visātrāk nobrauca divriteņu transporta līdzeklis

– Gudrā Pilsētnieka Anša vadītais motorollers. Vienlaikus finišā ieradās citi divi eksperimenta dalībnieki, kuri brauca attiecīgi ar mikroautobusu un tramvaju. Abiem ceļā pagāja 39 minūtes.

«Kārtējo reizi izdevās parādīt, ka motorollers ir visizdevīgākais transporta līdzeklis pilsētā. Ar to ir viegli manevrēt, apbraukt sastrēgumus un nav problēmu ar transporta līdzekļa novietošanu. Arī ekspluatācijas izmaksas ir salīdzinoši zemas,» saka Gudrais Pilsētnieks Ansis.

Trešajā distancē vislabāk klājās elektrovelosipēdu izplatītāju pārstāvim Neilam Kalniņam, kurš no Tīraines – Ozolciema ielas un Vienības gatves krustojuma – līdz Vecrīgai nokļuva 22 minūtēs. Gudro Pilsētnieku kustības dalībniece Santa Šinkarjova ar vilcienu ceļā pavadīja par 7 minūtēm ilgāk, bet Armands Simsons ar automašīnu 9,7 kilometru attālumu veica pusstundā. Gudro Pilsētnieku Facebook konkursa uzvarētājai Dinai Mensonei ar 27.trolejbusu brauciens izrādījās visilgākais – 57 minūtes.

«Šodien pilsēta elpoja, sastrēgumi nebija tik lieli kā parasti, tādēļ brauciens bija ātrs. Vienīgi traucēja tas, ka nācās precīzi ievērot satiksmes noteikumus un bremzēt satiksmes plūsmu. Citi šoferi droši vien domāja, ka pie manas mašīnas stūres sēž 80 gadīga omīte, nevis es,» iespaidos dalās Armands Simsons.

Eiropas Mobilitātes nedēļa Rīgā tradicionāli notiek jau divpadsmito gadu no 16. līdz 22.septembrim, tās ietvaros pilsētā tiek rīkoti dažādi pasākumi, lai uzrunātu sabiedrību un pievērstu uzmanību gaisa piesārņojumam pilsētā un alternatīviem pārvietošanās līdzekļiem. Eiropas

Mobilitātes nedēļas pasākumus Rīgā organizē Satiksmes departaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, privātiem uzņēmējiem un veloaktīvistiem.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu