Pret eiro noskaņota partija var iegūt vietas Vācijas parlamentā (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauna partija «Alternatīva Vācijai» («AfD»), kas uzskata Eiropas vienoto valūtu eiro par katastrofu šai valstij, var iegūt pārstāvību Vācijas parlamenta apakšpalātā Bundestāgā svētdien paredzētajās Bundestāga vēlēšanās, liecina ceturtdien publicēti sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Neatkarīgā institūta «Insa» rīkotajā aptaujā gatavību balsot par «AfD» izteica pieci procenti aptaujāto. Iepriekšējās aptaujās šo partiju atbalstīja trīs līdz četri procenti respondentu.

Lai partija būtu pārstāvēta Bundestāgā, tai vēlēšanās jāiegūst vismaz pieci procenti balsu.

Ja «AfD» tas izdosies, tad samazināsies kancleres Angelas Merkeles izredzes saglabāt labēji centrisko koalīciju un viņa varētu būt spiesta veidot labējo un kreiso spēku koalīciju ar sociāldemokrātiem.

«Insa» rīkotajā aptaujā Merkeles konservatīvo partiju «Kristīgi demokrātiskā savienība» (CDU) atbalstīja 38%, bet tās partneri koalīcijā Brīvo demokrātu partiju (FDP) - seši procenti aptaujāto.

Vācijas Sociāldemokrātiskā partija (SPD) šajā aptaujā guva 28% respondentu atbalstu, bet tās vēlamākā partnere Zaļo partija - astoņus procentus. Galēji kreiso partiju «Kreisie» («Die Linke») atbalstīja deviņi procenti aptaujāto, tomēr SPD noraida iespēju veidot koalīciju ar šo partiju.

«Alternatīva Vācijai» medijos tiek raksturota kā populistiska partija, un dažiem tās biedriem tiek pārmesti galēji kreisi uzskati. Šī partija uzskata, ka parādos nonākušo eiro zonas valstu glābšanas pasākumi ir padarījuši eiro par Vācijai nepanesamu valūtu, un aicina atgriezties pie vācu markas.

[VO]

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu