Atskatoties uz aizvadīto gadu, premjers norāda uz Zolitūdes traģēdiju (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība»), atskatoties uz aizvadītā gada notikumiem, norāda uz Zolitūdes traģēdiju.

«Neapšaubāmi tās ir stundas, dienas pēc Zolitūdes traģēdijas, diemžēl,» uz LNT jautājumu par emocionāli spēcīgāko gada notikumu, atbildēja valdības vadītājs, kurš Zolitūdes traģēdijas dēļ ir atkāpies no amata.

Viņš atzina, ka aizvadītais gads bijis notikumiem bagāts. Ja runā par integrāciju Eiropas Savienībā, tas bijis nozīmīgais, kopš 2004.gada, kad notika pievienošanās ES, jo izpildīti kritēriji, lai ieviestu eiro. Viņš minēja arī vasarā notikušos dziesmusvētkus.

Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs ugunsdzēsēji. VUGD notikuma vietā gruvešu pārbaudi pabeidza 25.novembra pēcpusdienā.

Kopējais VUGD amatpersonu un darbinieku skaits, kas piedalījās glābšanas un meklēšanas darbos, sniedza tehnisko nodrošinājumu, koordinēja darbu veikšanu un veica citus darbus, sasniedza 557 cilvēkus.

Policijas pirmā versija par traģēdiju ir saistīta ar objekta projektēšanas un uzraudzības iespējamiem pārkāpumiem. Otrā versija saistīta ar šā būvobjekta pirmās kārtas būvi, bet trešā versija saistīta ar otrās kārtas būves elementiem, kad jumta segums tika papildināts ar dažādiem materiāliem.

Tirdzniecības kompleksu - lielveikalu un daudzdzīvokļu ēkas jaunbūvi, kurā telpas atradās «Maxima», attīstījis uzņēmums «Homburg», bet būvējusi būvkompānija «RE&RE». Veikala ēka Zolitūdē, Priedaines un Anniņmuižas ielu krustojumā pabeigta 2011.gada nogalē. Vēlāk atklājās, ka lielveikala ēka pieder veikalu ķēdes «Maxima» īpašniekiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu