Tirgotāji: pirmajās dienās mēģinājumi norēķināties ar viltotiem eiro nav novēroti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmajās dienās pēc eiro ieviešanas mēģinājumi norēķināties ar viltotu naudu veikalos nav novēroti, pastāstīja aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

«Rimi Latvia» («Rimi») vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija aģentūrai BNS teica, ka «Rimi» ir iegādājies speciālus naudas pārbaudīšanas aparātus jeb eiro detektorus, kuri izvietoti katrā no «Rimi» un «Supernetto» veikalu kasēm un palīdz operatīvi noteikt, vai nauda nav viltota. Janvāra pirmajās divās dienās ar naudas viltošanas gadījumiem «Rimi Latvia» nav sastapies.

«Apzināmies, ka tieši mūsu darbinieki būs tie, kuri uz saviem pleciem iznesīs eiro ieviešanas procesu – gan veicot aprēķinus, gan konsultējot pircējus ar eiro ieviešanu saistītajos jautājumos. Tāpēc mūsu veikalu kasieri sadarbībā ar Latvijas Banku ir apguvuši eiro ieviešanas apmācību kursu, kā brīvi operēt ar eiro valūtu, atpazīt viltotās naudaszīmes un eiro valūtas nominālus,» sacīja Podskočija.

Arī veikalu «IKI» apsaimniekotāja «Palink» mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis aģentūrai BNS sacīja, ka «Palink» ir iegādājies speciālas ierīces eiro viltojumu atpazīšanai «IKI» veikalos. Pēc viņa teiktā, arī «Iki» darbinieki ir izgājuši apmācības, kā atpazīt viltotas eiro monētas un banknotes. «Līdz šim neesam saņēmuši informāciju par gadījumiem, kad «IKI» veikalos kāds būtu mēģinājis norēķināties ar viltotām eiro naudas zīmēm vai monētām,» pastāstīja Janševskis.

Savukārt «Maxima Latvija» komunikācijas vadītājs Jānis Beseris aģentūrai BNS sacīja, ka «Maxima Latvija» ir iegādājies naudas pārbaudīšanas aparātus, taču komentāru par to, vai veikalos pirmajās divās dienās pēc valūtas maiņas ir konstatēti kādi valūtas viltošanas gadījumi, solīja sniegt vēlāk.

Jau vēstīts, ka Latvija trešdien kļuva par 18.eiro zonas valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu