Kāpēc olimpisko spēļu skatītāju tribīnes palikušas pustukšas? (43)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Soču olimpisko spēļu rīkotājiem jātaisnojas, kāpēc skatītāju tribīnes palikušas pustukšas. Viņi norāda, ka pārdotas ir gandrīz visas biļetes, tāpēc vaina esot jāmeklē pašos sporta līdzjutējos. Par pustukšām arēnām 2012. gadā nācās taisnoties arī Londonas olimpisko spēļu rīkotājiem.

Soču olimpisko spēļu skatītāju tribīnēs ir daudz brīvu vietu. Pēc rīkotāju sniegtajām ziņām, sacensību pirmajā dienā spēles ir palaiduši garām vismaz 10% sporta līdzjutēju.

Tiek pārmests, ka skatītāji sacensību norises vietās

laikus nevar ierasties pārāk stingro drošības pasākumu dēļ.

Taču spēļu rīkotāji uzskata, ka vainīgi ir paši sporta draugi.

«Problēmas pamatā ir krievu mentalitāte. Krievi ir pieraduši uz pasākumiem ierasties nevis laikus, bet pēc iespējas vēlāk. Tāpēc tiešām mums ir problēmas ar to, ka ļoti daudz skatītāju spēles ir nokavējuši. Mēs to risinām. Cenšamies uzlabot komunikāciju un ceram, ka tas nāks par labu,» situāciju skaidro ziemas olimpisko spēļu rīkotāju pārstāve Aleksandra Kosterina.

Tomēr, kā novērojuši žurnālisti, tribīnes tā arī paliek tukšas visā sacensību laikā, tāpēc tiek apšaubīts, vai patiesībai atbilst apgalvojumi, ka gandrīz visas biļetes ir pārdotas. Kā piemērs tiek minēta

biatlona norises vieta, kur tribīnes saglabājās pustukšas visas dienas garumā.

Par pustukšām arēnām bija jāskaidrojas arī Londonas vasaras olimpisko spēļu rīkotājiem, kuri pat ierosināja izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kāpēc labākās vietas palikušas tukšas un kurš nav ieradies uz spēlēm. Viņi secināja, ka vietas bija rezervētas sporta federāciju amatpersonām, viņu ģimenēm un draugiem.

Britu olimpiskā asociācija toreiz ierosināja: ja kāds nav ieradies - tukšās vietas jāatvēl tiem interesentiem, kuri ar lielāko prieku izmantotu iespēju apmeklēt lielo sporta notikumu.

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu