Rotācijas aplis. Kā rīkoties, lai justos droši un neapgrūtinātu citus? (31)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rotācijas aplis – vieniem tas ir veids, kā organizēt drošu satiksmi un mazināt negadījumu sekas, citiem īsākais ceļš mājup, bet vēl daļai autobraucēju pamatīgs bubulis un bieds. Kā rīkoties, lai rotācijas aplī justos droši un neapgrūtinātu citus, to pastāstīs autobraucējs ar pamatīgu pieredzi.

Lai saprastu, kā uzvedas autovadītāji un ko ikdienā var redzēt vietās, kur satiksme tiek organizēta, izmantojot lokveida kustību, kopā ar «Drošas braukšanas skolas» instruktoru Induli Rukutu dodamies uz Mūkusalas ielu. Tur atrodas salīdzinoši liels rotācijas aplis ar vairākiem atzariem, kuru ikdienā izmanto tūkstošiem autobraucēju.

Kā atzīst instruktors, daudziem autovadītājiem, kuri spītīgi pieturas pie joslu nemainīšanas un ir gatavi kaut piecas minūtes braukt pa apļa ārmalu, lielākā problēma ir tieši pārkārtošanās. Tās ir bailes, ka, iebraucot kādā joslā tuvāk centram, pēc tam neizdosies vairs tikt ārā brīdī, kad radīsies nepieciešamība pamest apli.

Pozitīvā iezīme, vērojot kustību šajā vietā, – ne vienam vien vadītājam ir pilnīga izpratne par notiekošo un viņš veikli iebrauc aplī, tad maina joslu, lai nevienam netraucētu, un jau pēc mirkļa ar slaidu loku ir ārā. Nedaudz sarežģītāk gan ir kravas auto šoferiem – garās piekabes traucē viegli mainīt joslas. Tādēļ daudzi lieki neriskē. Protams, arī šeit, kā jebkur satiksmē, var sastapt karstgalvjus.

Ikvienam satiksmes dalībniekam derētu atcerēties, ka pret pārējiem jāizturas tāpat, kā vēlaties, lai izturas pret jums. Situācijas mainās ik mirkli, un jebkurā brīdī varat nonākt tajā pašā situācijā, tikai nu jau no frontes otras puses. Vai jūs gribētu, lai kāds jūs spītīgi nelaiž joslā? Vai gribētu, lai kāds velkas pa ārmalu un traucē jums raiti doties uz priekšu?

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu