Kanādieši noņem cepuri Latvijas priekšā jeb soc. tīklu trakums (70)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakarā, kad Latvijas nacionālā hokeja komanda Soču olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, demonstrējot pašaizliedzīgu cīņas gribu, cienīgi spēkojās (1:2) ar vareno Kanādu, sociālajā mikroblogošanas vietnē «Twitter» uzslavas saņēma mūsu valstsvienība, īpaši vārtsargs Kristers Gudļevskis. Apkopojām sulīgākos tvītus.

21 gadu vecais Gudļevskis atvairīja 55 Kanādas hokejistu metienus, lielā mērā ļaujot saglabāt intrigu par mača uzvarētāju līdz pat spēles pēdējiem brīžiem.

Gudļevskis mūsu komandu glāba vairākkārt. Viņam ļoti atzinīgus vārdus veltīja arī pretinieku vārtsargs Kerijs Praiss, kurš pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Monreālas «Canadiens». Praiss sacīja: «Tas bija viens no labākajiem vārtsarga sniegumiem, ko jebkad esmu redzējis.»

Sevi nežēloja arī komandas kapteiņa Sanda Ozoliņa asistents aizsargs Oskars Bārtulis. Sāncenša spēcīgi mesta ripa savainoja viņam kāju, tomēr aizsargs turpināja cīņu laukumā. Pie mediķa viņš devās klibodams, taču pēc brīža atgriezās, lai palīdzētu saviem cīņu biedriem.

Daudzi hokeja līdzjutēji šo maču nodēvējuši par gadsimta cīņu. Latvieši ar hokejistu sniegumu lepojas, turklāt viņi par sevi lika runāt teju visā Ziemeļamerikā.

Pateicoties Gudļevska fantastiskajam sniegumam, kāds tvitera lietotājs ierosina vārtsarga dēļ Latvijā ieviest brīvdienu.

Latvijas valstsvienības veikums tiešām bija iespaidīgs. Gudļevskis un visi spēlētāji saglabāja intrigu līdz pēdējam. Latvijai jābūt lepnai par saviem varoņiem. Mūsu izlases komanda cīnījās pret komandu, kuras spēlētāju kopējā alga sezonā ir vairāk nekā 160 miljoni dolāru.

Vienīgos vārtus mačā ar Kanādu guva kapteiņa asistents Lauris Dārziņš. Viņš izgājienā viens pret vienu neatstāja nekādas cerības atvairīt metienu jau pieminētajam Praisam. Tobrīd Lauris izlīdzināja rezultātu.

Ietekmīgā laikraksta «The New York Times» olimpiskais konts, kam ir vairāk nekā 49 tūkstoši sekotāju, aicina pārslēgties no ASV - Čehijas mača uz Latvijas - Kanādas spēli.

Komentāri (70)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu