Rīgas zoo atsakās komentēt, vai Dānijas zoo piedāvāja lauvas, kuras vēlāk nogalināja (67)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopenhāgenas zoodārzs nogalinājis lauvu ģimeni: 14 gadus vecu lauvu tēviņu, 12 gadus vecu lauveni un divus lauvu mazuļus. Rīgas zoodārzs nekomentē, vai tam tika piedāvātas šīs lauvas, un norāda, ka dzīvnieku eitanāzija ir katra zoodārza kompetencē.

Rīgas zoodārzs atsakās atklāt, vai tam tika piedāvātas Dānijas zoo lauvas

Rīgas zoodārza pārstāve Laura Līdaka nekomentē, vai Rīgas zoodārzam Kopenhāgenas zoodārzs pirms lauvu nogalināšanas piedāvāja Āfrikas savannas plēsējus. Līdaka norāda, ka katram zoodārzam ir tiesības eitanizēt dzīvniekus, ja tie ir slimi, veci vai mokās no sāpēm, tas notiekot arī Rīgas zoodārzā. Turklāt viņa atsakās komentēt, vai šoreiz eitanāzija Dānijas zoo bija jāveic, jo tas esot katra zoodārza kompetencē. Laura Līdaka apgalvo, ka Rīgas zoodārzā neesot vietas jaunām lauvām. Ja Rīgas zoodārzs piekristu pieņemt Dānijas zoodārza lauvas, tad nāktos Rīgas zoo esošās lauvas eitanizēt.

Pasaulē zoodārzos dzīvniekus nogalina regulāri

Latvijas dzīvnieku aizsardzības organizācijas «Dzīvnieku draugs» pārstāve Laura Karnīte TVNET stāsta, ka visā pasaulē zoodārzos dzīvnieku nogalināšana esot ikdienas prakse. Viņa norāda, ka

labākais, ko vajadzētu ievērot katram zoodārzam, ir dzīvnieku sterilizācija, lai nebūtu jārod iemesli dzīvniekus nogalināt.

Karnīte norāda, ka situācijā, kad Dānijas zoodārzs publiski nogalināja žirafi Mariusu, kura bija nederīga vaislai gēnu dēļ, ne Kopenhāgenas zoodārzs, ne Eiropas Zoodārzu asociācija nespēja atbildēt, kāpēc tad šādai žirafei ļāva nākt pasaulē.

Dānijas zoodārzs ik pa laikam izceļas ar dzīvnieku eitanizēšanu un publisku dzīvnieku sekciju, kam seko ass sabiedrības nosodījums.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu