Sāk video kampaņu Latvijas atpazīstamībai. Noskaties! (103)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Institūts (LI) Latvijas pozitīvas atpazīstamības veicināšanai šodien sāk video kampaņu «Latvijas stāsti», kas ļauj ikvienam cilvēkam radīt pašam savu video stāstu par Latviju. Kampaņas moto: «Latvija ir vieta, kur atgriezties!»

Kampaņas pamatā ir video sižetu sērija, kurā stāstīts par Latvijas bagātībām un unikalitāti: dabu, kultūru un tradīcijām, izaugsmi, sportu, latviskām vērtībām. Video piedalās pasaulē atpazīstami latvieši, piemēram, Māris Štrombergs, Kristīne Opolais, Gido Kokars un Vestards Šimkus.

«Īpašā kampaņas sastāvdaļa ir video konstruktors, ar kā palīdzību ikviens var radīt pats savu stāstu par Latviju. Aicinām ar izveidotajiem video tālāk dalīties sociālajos tīklos, kas ir labs un mūsdienīgs valsts tēla popularizēšanas rīks,» norāda LI direktore Karina Pētersone.

Projekta galvenā mērķauditorija ir ārzemnieki, tomēr vispirms kampaņa uzrunā tieši tos Latvijas iedzīvotājus, kuri vēlas par savu valsti pastāstīt pasaulei un kam ārzemēs jāveido priekšstats par Latviju.

«Video kampaņas efektivitāte slēpjas veidā, kādā izplatīsim mūsu vēstījumu. Katram valsts iedzīvotājam ir iespēja kļūt par Latvijas sūtni, nogādājot paša izveidoto video stāstu ārzemju draugiem un paziņām. Kopīgi varam parādīt Latviju kā vietu, kur gribas atgriezties,» skaidro LI direktore.

Šobrīd LI izveidojis sešus video fragmentus - katrs satur unikālu vēstījumu par Latviju vienā vārdā: dziesma, lauki, gaisma, māksla, maize un kalni. Vārdi izvēlēti ar mērķi parādīt latviešu valodas unikalitāti un neatkārtojamo skanējumu.

Izveido savu video!

Komentāri (103)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu