Kāds ir hokejistu noskaņojums pirms došanās uz Minsku? (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Hokeja trakums tuvojas. Līdz tam palikusi vairs tikai nedaudz vairāk kā pusotra nedēļa. Latvijai pirmā spēle ir jau otrajā čempionāta dienā - 10. maijā. Mūsu izlasei pēdējā mājas treniņā pirms pasaules čempionāta pievienojas arī tie mūsu hokejisti, kuri spēlē Nacionālajā hokeja līgā - vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Zemgus Girgensons.

«Diezgan grūti, diezgan noguris, bet tas jau tikai treniņš, būs labi,» tā šodien pēc pirmā treniņa ar Latvijas izlasi atzina Zemgus Girgensons. Kopā ar izlases galveno treneri Tedu Nolanu aizvadījis sezonu NHL, Zemgus jau slidoja vienā maiņā ar Miku Indraši un Kasparu Daugaviņu.

«Mēs spēlējām jau Olimpiādē vienu spēli. Īstenībā ir vienalga, ar ko es spēlēju, galvenais - jāspēlē sava spēle,» viņš sacīja.

Nevienu īsti nebrīdinot, Ozolnieku ledus hallē no rīta uz treniņu ieradās Kristers Gudļevskis, kura Tampabejas «Lightning» NHL Stenlija kausa izcīņa beidzās pirmajā kārtā, bet «play off» garšu vārtos izbaudīja arī mūsu vārtsargs.

«Kaut kā, atbraucot atpakaļ uz Latviju, spēks vienmēr parādās. Pirms tam bija 3 -4 dienas brīvas, tagad cenšos ātrāk ieiet formā. Cenšos negulēt diendusu, gulēt tikai naktis. Principā normāli, viss kārtībā tagad ir,» teica Gudļevskis.

Gudijs pēc treniņa vēl sacentās ar komandas biedriem – un šoreiz seši izrādījās labāki par vienu.

«Pagaidām, man liekas, neizšķirts ir, 4:4, viņi mani pazīst, un par NHL vārtsargu ar vienu spēli sezonā es sevi nesauktu pagaidām, viņiem patīk mani uzvarēt,» izteicās talantīgais vārtsargs.

Ozolniekos šodien bija arī Lauris Dārziņš, kurš pēc ilgā antibiotiku kursa, ārstējot angīnu, sportisko formu līdz čempionātam neatgūs un izlases kreklu šopavasar nevilks. Apslimis vēl esot Šveices čempions Ronalds Ķēniņš un viņš arī ir pēdējais papildinājums spēlētāju rindās, kas vēl tiek gaidīts. Treneru korpusā izlase vēl gaida pašu galveno – Tedu Nolanu.

«Dzirdēju, ka rītā būšot. Tā ka viss kārtībā, nav kur steigties, daudz laika vēl līdz pasaules čempionātam,» pastāstīja Girgensons.

Hokejisti dodas uz Vīni, kur aizvadīs pēdējās divas pārbaudes spēles ar Slovākiju un Norvēģiju, bet pasaules čempionātā mūsējiem pirmā spēle 10. maijā ar līdz šim neuzvarēto Somijas izlasi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu