Nākamajiem VID klāt ķersies autovadīšanas instruktoriem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) plāno pastiprināti pievērsties ēnu ekonomikas apkarošanai starp autovadīšanas instruktoriem, pastāstīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

«Noteikti mēs pārbaudīsim autovadīšanas instruktorus. Tur pārbaudes jau savulaik notika, tāpat ir mainījušies normatīvie akti un mēs gribam paskatīties, kāda ir situācija tagad,» teica Pētersone.

Viņa atzina, ka VID ir signāli, ka obligātais braukšanas apmācības minimums, kas noteikts normatīvajos aktos, tiek uzrādīts un tiek maksāti nodokļi, bet pārējais aiziet pa tiešo instruktoram «kabatā». Tāpat netiek izsniegti nekādi attaisnojuma dokumenti, turklāt ne visas stundas arī tiek oficiāli uzskaitītas.

«Savukārt no lielajām nozarēm, mēs noteikti ļoti skrupulozi pārbaudījām un pārbaudīsim būvniecību, šogad sabiedrisko ēdināšanu, tirdzniecību, jo tur ēnu ekonomika ir ar vislielākajiem apjomiem un tautsaimniecībai tiek nodarīts lielākais kaitējums,» sacīja Pētersone.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu