Latvijai militārā palīdzība no ASV var būt klāt 12 stundu laikā (147)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Ja būs nepieciešamība, būsim pie jums pēc nepilnām deviņām stundām,» – tā saka speciālās militārās lidmašīnas piloti no ASV, kuru lidmašīna spēj gaisā uzpildīt iznīcinātājus. Šodien viņi no Mičiganas ir atlidojuši uz Latviju, lai šeit veiktu paraugdemonstrējumus.

Degvielas uzpildes lidmašīnas Boeing KC-135 tiek būvētas jau kopš 50-ajiem gadiem, un patlaban tiek izmantotas ASV, Francijas, Singapūras un Turcijas vajadzībām. Šī militārā lidmašīna atlidojusi pie mums no ASV Mičiganas štata, un tieši šī lidmašīna būs tā, kas nepieciešamības gadījumā dosies mums palīgā. Pēc publiski pieejamās informācijas, ASV gaisa spēku rīcībā ir vairāki simti šādu lidmašīnu.

Džeimss Endrū Robertss divpusējo attiecību virsnieks (ASV) - Šī lidmašīna ir no Detroitas. Tas ir astoņarpus stundu attālumā no Rīgas. Tādas lidmašīnas bijušas misijā Irākā, Afganistānā, Āfrikā. Un, ja tāda palīdzība būs vajadzīga Eiropā, mēs varam būt šeit pēc nepilnām 12 stundām. Tas ir ļoti svarīgi, ka mēs esam mobili.

Šodien gan ir tikai paraugdemonstrējums. Mediju pārstāvjiem un amatpersonām. Deviņu kilometru augstumā lidmašīnai tuvojas F-16 iznīcinātājs, un dažu desmitu minūšu laikā tas tiek uzpildīts.

Kad bāka ir pilna, iznīcinātājs dodas prom, un rindā gaida jau cits lidaparāts. Kopumā paraugdemonstrējuma laikā tika uzpildītas sešas militārās lidmašīnas, un viss process aizņēma aptuveni pusotras stundas.

Komentāri (147)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu