Nīderlandes ciems atvadās no bojāgājušajiem MH17 traģēdijā (23)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes amatpersonas skarbi un emocionāli uztver to, kas patlaban notiek Malaizijas lidmašīnas katastrofas vietā. Šī valsts zaudēja 193 pilsoņus. Nērkantes ciems īpaši sēro. Bojāgājušo vidū bija divi precēti pāri, kuri dzīvoja kaimiņos, un bija nolēmuši brīvdienas pavadīt kopā. Tāpat kāda 15 gadus veca meitene. Viņa paralēli mācībām skolā strādājusi veikalā, lai sakrātu naudu ilgi gaidītajam ceļojumam. Un arī kāda daudzbērnu ģimene, kuras māja šobrīd slīkst ziedos.

Māte, tēvs, trīs meitas un dēls. Viņu māja kļuvusi par piemiņas vietu apkārtējiem iedzīvotājiem. Pie nama durvīm, zem bumbieres aizdegtas sveces, nolikti ziedi, rotaļlietas un neskaitāmas vēstules. Uz vienas no tām meiteņu kopīga fotogrāfija. Tur rakstīts: "Tu mums pietrūksi. Tu biji labākā draudzene. Skūpstām tevi.» «Vienai no viņām patika spēlēt volejbolu. Tāpēc te var redzēt atnestu bumbu. Tāpat interesēja teniss un dejas,» saka klasesbiedrene.

Tad meitenes uzsēžas uz riteņiem un kopīgi aizbrauc. Taču drīz vien atbrauc citas – saraudātām acīm.

Viņas vēl nav aptvērušas, ka jaunajā mācību gadā viens sols klasē būs tukšs.

Bojāgājušās ģimenes tēvs strādāja uzņēmumā «Phillips». Ziedus nolikt ieradās arī viņa kolēģis, kurš nevēlējās runāt kameras priekšā. Esot pārāk sāpīgi. Taču kolēģis pastāstīja, ka vīrietis esot bijis cienīts savā darba vietā. Bieži ceļojis uz ASV, taču ģimenes ceļojumam izvēlējās pretējo virzienu.

Pie nama ierodas arī ciemata iedzīvotāji, kuri personīgi nepazina nevienu no viņiem. «Šī bija viena no vietām, kur piegādāju pastu. Es nepazinu viņus. Taču šodien te ierados, lai izrādītu cieņu... Man trūkst vārdu... Bojā gājusi visa ģimene,» skumst pastnieks.

Viņam pievienojas arī citi iedzīvotāji. «Es vēlējos izteikt savu līdzjūtību. Personiski viņus nepazinu, bet dzīvojam vienā ciematā,» teica viens no viņiem. «Tas ir šausminoši. Tā domā ikviens šeit dzīvojošais. Es pazinu šo ģimeni, bet ne ļoti labi,» saka kāds ciematnieks.

Bojāgājušās ģimenes mājvieta atrodas Nērkantes centrā – uz galvenās ielas. Teju neviens nevar pabraukt garām to nepamanījis. Te palikusi lejkanna, kas vēl ilgi paliks neizmantota, lai aplaistītu krāšņos ziedu krūmus ap dzīvesvietu, bērnu trauku servīze, kas vairs netiks izmantota, lai paspēlētos un Dievmātes statujas logā, kas kļuvušas par simbolisku apliecinājumu traģēdijai debesīs.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu