Latvijas iedzīvotājus vervē karot Krievijas pusē, sola maksāt par katru nogalināto (375)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saņemtas jaunas ziņas par Latvijas iedzīvotājiem, kuri vēlas doties uz Ukrainu, lai karotu tur Krievijas pusē. To esot iespējams nokārtot caur Krievijas vēstniecību - tā LTV raidījumam «Panorāma» apgalvoja vairāki Latgalē sastapti Latvijas iedzīvotāji, kuri plāno kļūt par Krievijas algotņiem Ukrainā.

Lai gan neviena no radikāli noskaņotām politiskām grupām Latvijā neatzīst, ka tieši nodarbotos ar karotāju vervēšanu, to atbalsta, piemēram, Vladimira Lindermana nacionālboļševiki. Tatjanas Ždanokas vadītajā Krievu savienībā saka – viņi saprotot tos Latvijas iedzīvotājus, kuri grib braukt karot Austrumukrainā, lai aizstāvētu tur krievus. Interesentu vidū ir arī partijas «Saskaņas» aktīvisti.

Neatklājot savu identitāti, viņi raidījumam atzina, ka Krievijas vēstniecība esot gatava ātri vien nokārtot dokumentus un arī samaksāt solot labi.

Sergejs, kurš jau iesniedzis savus dokumentus, nervozi smēķējot atzina, ka vēstniecībā viņam teikts, ka varot braukt kaut tūlīt. Algotņiem apsolīts «pusotrs tūkstotis eiro par katru nogalināto».

Krievija labprāt ņemot pretim arī bijušos Latvijas cietumniekus, kuri būtu gatavi doties karot Ukrainā. Latgales iedzīvotājs Dmitrijs atklāja, ka algotņiem «vienkārši ir jāatsakās no [Latvijas] valsts pilsonības, uzreiz vēstniecība dod biļetes un tu brauc uz Krieviju». «Viņi teica, ka mēs ļoti gaidām, kad jūs atnāksiet,» teica Dmitrijs.

«Mana doma ir tāda, ka es esmu ar mieru vienalga, kur iet karot un nezin cik laika es tur pavadīšu Krievijas valstī, bet es zināšu, ka es aizstāvu savu identitāti, ka es esmu krievs un ka man ir tiesības būt krievam,» skaidro viens no potenciālajiem Krievijas algotņiem. Vienīgais šķērslis, kas neļaujot šobrīd aizbraukt ir tikai tas, ka pēc iznākšanas no cietuma sodāmība vēl nav dzēsta un tāpēc nav iespēju izbraukt no Latvijas.

«Es vienkārši zinu pēc sevis – ja es vēlēšos, es aizbraukšu tik un tā. Es dzīvoju pie pašas robežas un man tur nav problēmas vienkārši paņemt laivu un aizbraukt uz Krieviju. Ja «Saskaņas centrs», krievu partijas, atkal paliks zem borta, tad man šeit valstī vispār nav ko darīt. Mani šeit nekas netur,» paziņoja vīrietis.

Komentāri (375)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu