Pēc vulkāna izvirduma Japānā miruši vairāk nekā 30 cilvēku (7)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc sestdien notikušā izvirduma Ontakes vulkāna virsotnē svētdien atrasti vairāk nekā 30 cilvēki, kur veselības stāvoklis tiek raksturots ka kritisks, paziņojusi policija.

Glābēji atrada 31 cilvēku. Viņiem konstatēta sirdsdarbības apstāšanās. Japānas varasiestādes parasti izmanto šo medicīnisko terminu pirms oficiāli ir apstiprināta nāves iestāšanās.

Raidorganizācija NHK ziņo, ka četri nāves gadījumu jau apstiprināti.

Glābšanas un meklēšanas operācijā iesaistīti aptuveni 550 karavīri, policisti un ugunsdzēsēji. Tomēr svētdienas pēcpusdienā glābšanas komanda kalna virsotnē pārtrauca darbu, jo apstākļi bija kļuvuši pārāk bīstami.

Foto: AP/ScanPix

Vulkāns izvirda negaidot, izmetot gaisā akmeņus un noklājot apkārtni ar līdz pat 20 centimetriem biezu pelnu kārtu.

Ontakes kalns ir populārs ceļamērķis aktīvās atpūtas cienītājiem, sevišķi septembrī, kad kokiem sāk krāsoties lapas.

Domājams, ka izvirdums, kas notika sestdien ap pusdienlaiku, kalna virsotnē pārsteidza aptuveni 250 cilvēkus, no kuriem lielākajai daļai izdevās nokāpt ielejā paša spēkiem.

[gal:19813

Tikmēr meteoroloģiskā aģentūra prognozē izvirdumu turpināšanos un brīdina, ka vulkāna izmestie akmeņi var nokrist četru kilometru rādiusā ap virsotni.

Aģentūra arī ierobežojusi piekļuvi kalnam un brīdina vietējos iedzīvotājus būt uzmanīgiem, jo izvirdums var izsist logus daudzu kilometru attālumā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu