Cik maksā uzkāpšana reibumā Brīvības piemineklī? (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāpšana pieminekļos, šķiet, ir savdabīgs tūristu sporta veids. Taču, lai cik aizrautīgi viņi censtos to piekopt, beidzas tas teju vienmēr nekur citur kā policijas iecirknī!

Tūdaļ parādīsim, kā šajā rītā atpūta vecpilsētā beidzās kādam tūristam no Apvienotās Karalistes, kā arī atklāsim, ko tad viņš sastrādāja.

Jautro kompāniju, kas ap pieciem no rīta visai steidzīgā gaitā tuvojās Brīvības piemineklim, vienlaikus pamanīja gan videonovērošanas centra darbinieki, gan kājnieku patruļa.

Jaunajam «alpīnistam» uzkavēties sasniegtajā vietā neizdevās ilgāk par pāris sekundēm, jo jau pēc acumirkļa likumsargi uzrunāja pārkāpēju un viņam neatlika nekas cits, kā rāpties lejā. Jau pieminekļa pakājē vīri, puisim izskaidroja, kas šī ir par celtni, un atklāja, ka pēc šāda kāpiena vakars parasti beidzas policijas iecirknī. Arī šajā gadījumā uz notikuma vietu izsaukti kolēģi no centra pārvaldes un vaininieks nogādāts iecirknī. Kā atklāj Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes galvenais inspektors, sods puisim esot 250 eiro.

Likumsargu pārstāvis atzīst, ka pirms vairākiem gadiem policisti uzzinājuši, ka nereti

šie salīdzinoši dārgie kāpieni saistīti ar derībām, kuras tūristi noslēguši mājās vai pat tam speciāli izveidotos interneta portālos.

Nereti summas, par kādām noslēgtas derības, krietni vien pārsniedz iespējamā naudas soda apmēru.

Šķiet, šobrīd piemineklis tomēr ir drošībā un daži alkohola apreibinātie drosminieki, kuri pirms aizturēšanas paspēj pakāpties vien pāris metru augstumā, ir uzskatāmi par vienkārši nelāgu sakritību.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu