«Humpalu» bums Rīgas centrā - pilsētas ekonomikas vizītkarte? (152)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir cilvēki, kuri uzskata, ka lietotu preču veikali jeb, tautas valodā, humpalas Rīgas centrā ir uzradušies pārāk daudz un tas bojā pilsētas «seju»!

«No ekonomiskā viedokļa valstī tas nav labs signāls, ka lietoto apģērbu veikali iznāk centrālajās pilsētas ielās, kur ir jāatrodas modes preču veikaliem,» uzskata modes žurnāliste Una Ulme.

Pēc kā mēs izskatāmies ārzemnieku tūristu acīs?

Veikali ir pārāk uzkrītoši pamanāmi pilsētas centrālajās ielās.

«Daudzās pilsētu metropolēs, kad ejam pa centrālajām ielām, varam vērot lepnākās viesnīcas un dārgāko zīmolu veikalus. Mums tas tā nav,» novērojusi fen šui pazinēja Dace Rolava. «Tas nenorāda uz izaugsmi un bagātību.»

Turpretī veikala «Humana» pārstāve uzsver, ka citās valstīs tas, ka iepērcies lietotu preču veikalos, ir savā ziņā goda lieta: «Viņiem pat ir speciāli brendoti maisiņi, lai to parādītu citiem.»

«Tas ir ļoti ienesīgs bizness. To varam redzēt pēc «Degas» īpašnieku izaugsmes, kas bija kādu laiku miljonāru sarakstos,» zina stāstīt Una Ulme.

Varbūt šos veikalus var atvērt nostāk no Rīgas centra? «Tāds likums nav ne valsts līmenī, ne pašvaldības līmenī regulējams. Tā ir brīva komersanta izvēle - ko tirgot un kā tirgoties,» atzīst RD Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš.

Komentāri (152)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu