Ūdens līmenis Urgas upē Ogrē krities par 7 cm; atkal sācis līt (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ūdens līmenis Urgas upē Ogrē naktī uz ceturtdienu krities vien par 7 cm, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» ceturtdien sacīja Ogres mērs Arturs Mangulis.

Vienlaikus viņš atzina, ka optimisms ir piesardzīgs, ņemot vērā, ka ceturtdienas rītā ir atsācies lietus.

Ogres mērs arī norādīja, ka ceturtdienas rītā vēl septiņu māju iedzīvotāji nav spējuši izkļūt no saviem mājokļiem bez palīdzības.

Vēl astoņi iedzīvotāji atteikušies pamest savas mājas. Pašvaldības dienesti uzsver, ka pilsētas slimnīca ir gatava uzņemt 38 plūdos cietušos cilvēkus.

Tāpat Ogrē izglābti četri suņi. Iedzīvotāji, kuri konstatējuši, ka viņu mājdzīvnieki pazuduši, tiek aicināti vērsties Ogres pašvaldības policijā.

Jau ziņots, ka otrdien lielo lietusgāžu dēļ pārplūda vairākas Ogres novada upes, viskritiskākā situācija izveidojās pie Urgas upes Pārogrē. Otrdienas vakarā tika sasaukta Civilās aizsardzības ārkārtas sēde, kurā pieņemts lēmums nekavējoties attīrīt Urgas upi Pārogrē pie dzelzceļa sliedēm.

No plūdu skartajām teritorijām Ogrē līdz trešdienas vakaram bija evakuēti septiņi cilvēki, tostarp astoņus gadus vecs bērns. Pašvaldība informējusi, ka evakuētie iedzīvotāji var palikt Ogres rajona slimnīcas telpās Slimnīcas ielā 2, kur iespējams izmitināt vismaz 30 cilvēku.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu