Vecāki: tik atklāta seksuālā izglītošana var radīt nevēlamas sekas! (68)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daži skolēnu vecāki nobažījušies, ka skolām tiks uzspiesti «Eiropas seksuālās izglītības standarti». Daudziem vecākiem tie neesot pieņemami. Lai to nepieļautu un lai izglītības iestādēs aizliegtu homoseksuālo attiecību «propagandu», ir sākta parakstu vākšana.

Bērnu vecākus pamatīgi satraukuši Ķelnes Veselības izglītības federālā centra izstrādātie Eiropas seksuālās izglītības standarti. Tie publicēti mājas lapā mūsubērni.lv . Vecāki uzskata, ka tik atklāta seksuālā izglītošana var radīt nevēlamas sekas.

Tatjana, skolnieka mamma, sašutusi stāsta: «Tur ir aprakstīts viens piemērs, līdz četriem gadiem bērnam jāzina, jāprot aptaustīt savu ķermeni, un viņus apmācīs, kā saņemt prieku, apmierinājuma sajūtu no tā...»

«Vācijā tādas stundas ir obligātas, un lielai daļai sabiedrības tas nav pieņemams,» novērojis skolnieka tētis Mihails.

«Manuprāt, seksuālā izglītība iznīcinās visus morāles kritērijus un veicinās

bērnu pāragru interesi par seksuālām attiecībām

visdažādākajās formās,» pārliecināta ir skolnieces mamma Viktorija.

Bērniem Rietumu seksa revolūcija uzspiesta netiks

Par šādu materiālu esamību Valsts izglītības satura centrs ir informēts, taču ierēdņi mierina vecākus, ka viņu bērniem «Rietumu seksa revolūcija» uzspiesta netiks. Citu ES dalībvalstu izglītības standarti un apmācības programmas Latvijai nav aktuālas, jo izglītības jautājumi ir katras dalībvalsts nacionālais jautājums un tiek risināti patstāvīgi.

«Tādas radikālas izmaiņas šobrīd nav paredzētas. 2018. gadā pamatizglītībā ir paredzēts ieviest jaunus standartus, bet tad tiks pārskatīti visi standarti visos mācību priekšmetos, bet teikt, ka paredzētas kādas būtiskas radikālas izmaiņas attiecībā uz seksuālo izglītošanu, – tā nevar teikt,» mierina IZM Valsts izglītības satura centra nodaļas vadītājs Imants Vasmanis.

Ierēdņi nenoliedz, ka dzimumlīdztiesības jautājumi ir aktuāli, taču tas vērsts tikai uz to, lai visiem būtu līdzvērtīgas iespējas darba tirgū vai pakalpojumu pieejamībā. Savukārt Veselības ministrijas prioritāte ir slimību profilakse.

«Galvenais uzsvars no VM puses būtu jāliek uz to, kādā veidā cilvēkiem ir iespējams izvairīties no saslimšanām, kādi riski pastāv saslimt, un mazāk pievērst uzmanību dažādiem seksualitātes jautājumiem,» domā Oskars Šneiders, VM pārstāvis.

Seksuālā izglītošana skolās notiek jau šobrīd

Bērni pirmās zināšanas par šo būtiski svarīgo tēmu apgūst mācību priekšmetā «Sociālās zinības». Tomēr bērnu vecākiem šķiet, ka pēdējā laikā

pieaug spiediens no seksuālajām minoritātēm,

kas, apelējot pie tolerances un patiesas demokrātijas, dažādos veidos cenšas uzspiest bērnu agrīnu seksualizāciju. Tas tiekot darīts gan ar it kā nevainīgu grāmatiņu izplatīšanu bērnudārzos, kurās tiek likta vienlīdzības zīme starp puikām un meitenēm, un arī ar Eiropas seksuālās izglītības standartiem.

«Man ir citas vērtības, es gribu citādi izglītot savu bērnu seksuālos jautājumos, mēs neļaujam līdz 18 gadiem tirgot alkoholu un cigaretes, es teiktu, ka sekss nav mazāka lieta par alkoholu. Kāpēc mēs gribam propagandu par seksu maziem bērniem?» jautā Mihails.

Arī Viktorija uzskata, ka tas ir vecāku darbs, pastāstīt bērnam, ja viņam rodas kādi jautājumi.

Pagaidām parakstu vākšana norit gausi - ir savākti vien septiņi tūkstoši parakstu. Lai rosinātu likuma izmaiņas par homoseksuālo attiecību propagandas aizliegšanu izglītības iestādēs, uz ko cer bērnu vecāki, ir jāsavāc vismaz 30 tūkstoši parakstu.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu