Imantas skolēni jūtas nedroši, daži pat mūk (116)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairums Imantas skolēnu un viņu vecāku jūtas nedroši nenotvertā pedofila dēļ, noskaidroja ziņu portāls TVNET. Šobrīd bērniem aizliegts atrasties ārpus dzīvojamās telpas dienas tumšajā laikā un pavisam mazos skolēnus sagaida un aizved uz mācību iestādi bērnu tētis vai mamma, vai kāds radinieks, atzīst gan paši skolēni, gan viņu vecāki.

TVNET, apmeklējot Imantas 96. vidusskolu, novēroja, ka mazos skolēnus pēc mācību stundām sagaida vecāki vai radinieki. Tai skaitā arī kāda vecmāmiņa, kura negribēja atklāt žurnālistam, kurā klasē mācās viņas mazbērns. Turklāt, kad viņa izdzirdēja žurnālista jautājumā vārdu pedofils, atkāpās pāris metrus, ieskatījās jautātāja sejā un centās izvairīties. Tomēr, saprotot, ka žurnālists nav noziedznieks, atzina, ka tas esot šausmīgi, ka viņu mikrorajonā siro pedofils, kuru policija nevar notvert.

«Mūsu ģimenē ir sastādīti noteikumi un izrunāts, kas bērnam ir jāievēro, kad apkārt klaiņo noziedznieks,» stāsta sākumskolas bērna vecmāmiņa.

«Kad mans bērns ir mājās, tikai tad es jūtos droši,» norāda 2. klases bērna māmiņa Viktorija.

Viņasprāt, visiem vecākiem savus bērnus, kuri mācās vēl sākumskolā, ir jāsagaida pēc mācību stundām. Viņa esot novērojusi, ka daži otrās klases audzēkņi ejot mājās bez vecāku uzraudzības, un tas neesot normāli. Māmiņa arī pārmet policijai bezdarbību, jo jau kopš pavasara pedofilu nevar notvert.

Šīs pašas skolas 11. klases audzēkņi TVNET skaidro, ka apstākļos, kad pa Imantu klaiņo pedofils, justies droši nav iespējams.

«Reizēm ārā pa tumsu staigāt ir baisi,» atklāj 11. klases skolniece. Vairumam skolēnu dienas tumšajā laikā atrasties ārpus dzīvokļa ir aizliegts.

Imantas 96. vidusskolas skolēni arī stāsta, ka skolā pedofila temats tiek bieži apspriests: cits viņu vasarā esot redzējis, cits pamāca, kā no viņa izvairīties.

5. klases skolniece atzīst, ka Imantā esot bīstami, kaut arī policija esot pamanāma ļoti bieži.

«Man ģimenē ir ieviesti vienkārši noteikumi: zvanīt, kad esmu skolā un kad no tās izeju,» piemin piektklasniece. Viņas mamma regulāri sagaida viņu pie mājas kāpņutelpas, drošības dēļ.

Latviešu sākumskolas bērni lielākoties dodas mājās bez vecāku uzraudzības

Divi Imantas vidusskolas sākumskolas audzēkņi, ieraugot nepazīstamu personu tuvojamies (šoreiz mani - žurnālistu), centās izvairīties un bija gatavi jau mukt prom. Tomēr, saprotot, ka briesmas viņiem nedraud, TVNET žurnālistam paziņoja, ka jūtas droši Imantā.

«Man vecāki noteikuši: ja man kāds seko, obligāti neej uz mājām,

nekāp liftā un neko no svešā neņem,» ar nopietnu seju skaidro viens no sākumskolēniem.

Abiem vecāki ir noteikuši, ka ārā drīkst doties pastaigāties ar draugiem, bet tikai to pasakot un ievērojot atļauto ārā pavadīšanas laiku.

Pēc sarunas ar diviem sākumskolas audzēkņiem žurnālists, dodoties uz Imantas vidusskolu, novēroja, ka vairāki bērni, ieraugot svešu personu, steidzīgi iemuka savās kāpņutelpās. Tātad mazajiem skolēniem pastāv bailes no bīstamās personas.

Imantas vidusskolas 8. klases skolnieces norāda, ka

skolā regulāri skaidro drošības noteikumus,

kas jāievēro, lai izvairītos no apdraudējuma.

Kopumā

pie Imantas vidusskolas vecāku gandrīz nebija un vairāki desmiti sākumskolēnu devās mājās vieni paši.

Viens otrklasnieks skaidroja, ka abi vecāki strādājot, tāpēc nākas iet pašam mājās. Turklāt viņš jūtoties droši.

Meklētais pedofils ir aptuveni 20 līdz 25 gadus vecs, runā krievu valodā, bet, iespējams, zina arī latviešu valodu.

Viņam ir pelēkzilas acis, galvas augšdaļā ir garāki, nedaudz viļņaini tumši brūni mati, kas sniedzas līdz uzacīm.

Vīrietis bija tērpies tumšā vējjakā un sporta apavos.

Policija kopš pavasara meklē jaunu vīrieti, kurš tiek vainots par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, taču kopumā uz viņa sirdsapziņas varētu būt četri upuri. Iepriekšējais noziegums bija izdarīts 14.martā.

Komentāri (116)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu