VP nav pārliecināta, ka Imantas pedofils ir viena persona (48)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policija (VP) nav pilnībā pārliecināta, ka tā dēvētā Imantas pedofila noziegumus pastrādājusi viena un tā pati persona, intervijā telekanāla «LNT» raidījumam «900 sekundes» atzina VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Atsevišķi fakti liecina par noziegumu zināmu saistību, tomēr pilnībā par to varēs spriest tikai tad, kad noziedznieks būs notverts, sacīja Ķuzis. VP priekšnieks arī norādīja, ka šāda rakstura noziegumi sabiedrībā ir latenti, ko pierāda aizvadītā vasara, kad aizturēti vairāki pedofili. «Tas pierāda to, ka mums ir daudz darāmā un daudz darāmā ir noteikti arī visai sabiedrībai kopumā,» sacīja Ķuzis.

Runājot par grūtībām, kas saistītas ar Imantas pedofila notveršanu, Ķuzis norādīja, ka tās sagādā fakts, ka noziedznieka upuri bijuši viņam nepazīstami un savstarpēji nesaistīti. Tāpat grūtības rada, ka noziedznieks, vai noziedznieki darbojas vienatnē.

Policija izstrādājusi iespējamā noziedznieka sociālo portretu, kas liecina, ka viņš varētu būt sociāli neaktīvs un absolūta viduvējība, informēja Ķuzis. «Tie ir tie apstākļi, kas neļauj mums operatīvi atklāt noziegumu,» atzina VP priekšnieks.

Savukārt kā trešo problēmu Grišins minēja to, ka cietušie ir bērni, ar kuriem izmeklētājiem jāstrādā piesardzīgāk, lai nepakļautu viņus atkārtotām ciešanām. Tāpat esot pamats ticēt, ka noziedznieks ievēro piesardzības pasākumus un nerīkojas haotiski.

Aģentūra BNS ziņoja, ka Zasulauka rajonā tika seksuāli izmantota 13 gadu veca meitene. Ņemot vērā veidu, kādā tika pastrādāts noziegums, un upura izvēli, policija uzskata, ka noziegumu pastrādājis jau iepriekš meklētais Imantas pedofils.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu